Négyes döntő

2024.04.05. 17:30

A címvédés a cél a Magyar Kupában! - a Falco edzőjét és csapatkapitányát is kérdeztük

Szombaton és vasárnap a budapesti BOK Sportcsarnokban rendezik a kosárlabda Magyar Kupa négyes döntőjét – a címvédő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely szombaton 17 órakor a Szegeddel csap össze az elődöntőben.

Tóth Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

A címvédő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely, az SZTE-Szedeák, az NKA Universitas Pécs és a kilencszeres győztes NHSZ-Szolnoki Olajbányász jutott be a négy közé a kosárlabda Magyar Kupában. Szombaton Falco–Szeged és Pécs–Szolnok elődöntőket rendeznek – majd vasárnap a két vesztes a bronzmeccsen, a két győztes a döntőben csap össze.

A Falco 2021-ben és tavaly, 2023-ban nyerte meg a Magyar Kupát. A 2022-es esztendőben azonban érem nélkül maradt a szombathelyi gárda, ugyanis a negyeddöntőben – óriási meglepetésre – éppen a Szeged búcsúztatta (79-74). Abból a szegedi csapatból mára a játékosok közül csak a volt Falco-center, Bognár Kristóf és a szezon közben a kispadra visszatérő edző, Simándi Árpád maradt hírmondónak – a Falcónál sokkal nagyobb az állandóság. A Szeged az idei szezonban, az alapszakasz 4. fordulójában szintén legyőzte, 80-79-re gyűrte le a Falcót – amire aztán válaszként januárban, Szombathelyen 110-80-ra ütötte ki a ellenfelét a sárga-fekete gárda. 

A Szedeák egyébként hullámzó szezont tudhat maga mögött, voltak bravúros győzelmei, nem várt vereségei, edzőváltáson esett át (Nikola Lazics lemondott), végül lecsúszott a felsőházi rájátszásról, a 11. helyen zárta az alapszakaszat (11 győzelem/15 vereség). A papírforma az alapszakaszgyőztes Falco sikerét sejteti – de ezt a Szegedet nem lehet félvállról venni! A Falco a bajnokságban és a kupában is címvédő, mindkét fronton a címvédés reményében vágott neki a szezonnak – itt a lehetőség begyűjteni az idei első trófeát!

– A kupa egy speciális műfaj, egy meccsen dől el minden, vagyis nagyon koncentráltnak kell lennünk – mondta Milos Konakov vezetőedző. – Tiszteljük a Szegedet, amely kiváló csapat, képes szép eredményekre – de nekünk a kupagyőzelem a célunk!

– A Szeged veszélyes ellenfél, csak csapatként, higgadt játékkal győzhetünk – szögezte le Perl Zoltán csapatkapitány. – Fontos lesz jól levédeni ellenfelünk légiósait, ami nem egyszerű feladat, ugyanis Locke és Woolridge nagyon képzett, lendületes, ponterős játékos. Támadásban pedig türelmes játékra lesz szükség.

A sárga-feketék emblematikus kosarasát, Kálmán Lászlót is megkérdeztük az esélyekről:

 

Menetrend, szombat elődöntők: Falco–Szeged 17.00 (m4sport.hu), Pécs–Szolnok 20.00 (M4 Sport+). Vasárnap: bronzmeccs 17.00 (M4 Sport+), döntő 20.00 (M4 Sport).

A szövetség nem robbantott bankot a díjazásnál:  kupagyőztes három, az ezüstérmes 1,5 millió, a bronzérmes 900 ezer forintot vihet haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában