Eredmények

2024.04.08. 11:44

Eb-ezüstérem vasi jogászokkal!

Történelmi eredménnyel, ezüstéremmel tért haza a spanyolországi labdarúgó Európa-bajnokságról a három vasi futballistát felvonultató magyar kispályás jogászválogatott.

Tóth Gábor

A magyar jogászválogatott kispályás labdarúgócsapata – amely remekelt Spanyolországban

Forrás: Csatár Miklós

Minden évben megrendezik a jogászok labdarúgó Európa-bajnokságát a jogász végzettséggel rendelkező nem profi labdarúgók számára. Jellemzően ügyész, bíró, ügyvéd, közjegyző, jogtanácsos, vagy egyéb jogi munkakört betöltő labdarúgókból álló csapatok mérkőznek meg egymással több kategóriában. A magyar jogászválogatott kispályán (4+1 fő), életkor megkötés nélküli kategóriában meccselt.

Idén Spanyolország, Mallorca adott otthont az ötnapos tornának. Tizenhat nemzet 32 csapata vett részt az Eb-n – egy ország több csapatot is indíthatott. A magyar jogászválogatottban három vasi kötődésű futballista is szerepelt: dr. Csatár Miklós, Németh Milán és dr. Nagy Ottó – utóbbi egyébként a vármegyei I. osztályban szereplő Szentgotthárd játékosa. Mindhárman kitettek magukért, hiszen Csatár Miklós és Nagy Ottó 9-9 góllal zárta a tornát, míg Németh Milán a legtöbb gólpasszal járult hozzá az Eb-ezüstéremhez – amely a magyar jogászválogatott történetének eddigi legjobb Eb-eredménye!

Eredmények, csoportmérkőzések: Magyarország–Szlovákia II. 7-0, Magyarország–Olaszország 17-0. Negyeddöntő: Magyarország–Dánia 6-4.  Elődöntő: Magyarország–Szlovákia 1. 7-4. Döntő: Magyarország –Portugália 2-3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában