Kézilabda

2024.04.18. 13:17

Első BTK-diadal- Az alsóházi Cell a gárdonyi U21-et verte

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság felsőházi második fordulójában nyert a Bük, egy góllal kapott ki a Sárvár, míg az alsóházban magabiztosan győzött a CVSE. A férfiaknál kis híján győzött a Szentgotthárd.

Sütő Dániel

Gutecz négyszer vette be a fehévári kaput, de ez sem volt elég a sárvári pontszerzéshez

Forrás: VN/Facebook/Handball Sárvár

Büki TK Bükfürdő–Veszprém Pannon SE 29-26 (13-14). Bük, 100 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Finta, Varga.

Bük: Szücs – Varga Zs., Szabó D. 8, Tóth V. 7, Tamási 3, Marton 3, Gősi 2. Csere: Büki – Zakariás, Tóth B. 1, Lékai 1, Farkas N. 4, Tar-Pukler. Edző: Baranyai Enikő.

A mérkőzés nagy részében fej-fej mellett haladt a két csapat. Igazán egyik se tudott nagyobb előnyt kialakítani. Viszont a meccs azon periódusában játszott a legjobban a BTK, amikor kellett. Az utolsó 20 percben a vasiak védekezése nagyon jól működött, elől pedig nem hibáztak. Fegyelmezetten, okosan játszottak a lányok, szemmel láthatóan tanultak az előző fordulók hibáiból.

Sárvárfürdő Kinizsi SE– Alba Fehérvár U21 34-35 (19-17). Sárvár, 200 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Borsóné Nagy, Tóth.

Sárvár: Tömő – Horváth I. 7, Molnár Zs., Gutecz 4, Barcza 10, Ács 5, Szemes 5. Csere: Varga, Dávid (kapusok), Kajdácsi 2, Gerencsér 1, Kiss V., Oláh, Németh H., Baán. Edző: Skoda Bence.

A mérkőzést a vendégcsapat kezdte jobban. Egy időkérést követően azonban a Sárvár összekapta magát, és a félidő derekán egyenlített, majd a vezetést is átvette. Az első játékrész kétgólos hazai vezetéssel zárult. Szünet után sokáig a Sárvárfürdő játszott jobban, ennek köszönhetően négygólos vezetésig jutott. A végjáték azonban az Albáé volt: fokozatosan faragott hátrányából, majd az utolsó másodpercben lőtt góllal megnyerte a felsőházi összecsapást.

Celldömölki VSE–Gárdony-Pázmánd NKK U21 32-24 (18-15). Celldömölk, 80 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Kincses, Szecsődi.

Celldömölk: Szalai N. – Török F. 5, Győrváry G. 1, Győrffy R. 4, Szecsődi V. 2, Pup R. 3, Pup S. 4. Csere: Hajdú H. – Horváth D., Erdélyi, Deé, Szomorkovits 2, Szélesi, Hornyák P. 3, Gönczöl 8. Edző: Erőss Péter.

Az első 15 percben gólra gól érkezett a csapatok között. A CVSE védekezése nem igazán volt hatékony. Ezt követően azonban sikerült sokkal határozottabb védekezést produkálniuk Erőss Péter lányainak. Ez volt a mérkőzés kulcsa. A védekezésnek ilyen hozzáállással történő kivitelezését kell állandósítaniuk, ez a következő napok, hetek feladata.

Szentgotthárdi VSE–Budapesti Honvéd 26-26 (11-15). Szentgotthárd, 40 néző, NB II.-es férfi kézilabda-mérkőzés, vezette: Tóbiás, Végh.

Szentgotthárd: Kovács R., Kanics (kapusok), Zsiros 2, Császár 2, Buchesz 4, Kozma, Horváth N. 2, Góth, Séger 1, Vujovics, Háklár 1, Rónai, Gotthárd, Németh D., Hertelendy 8, Weidl 4. Edző: Ernst Attila.

Jól kezdett, de aztán hamar háromgólos hátrányba került a Gotthárd, amely futott az eredmény után az első félidőben. A második félidő nagy részében a vasi alakulat 3-4 gólos hátránya állandósulni látszott. A végjáték nagy izgalmakat hozott, ugyanis kiegyenlített a házigazda, majd két perccel a vége előtt átvette a vezetést, ám azt megtartani nem tudta, így be kellett érnie egyetlen bajnoki ponttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában