A DEAC-ot lépték le

2024.04.03. 20:27

Futsal: A négy közé jutott a Haladás VSE - fotók

A futsal Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóján a Haladás 4-2-re legyőzte a DEAC-ot, így bejutott a Final Fourba.

Tóth Gábor

Fotó: Unger Tamás

A párharc első felvonásán a Haladás VSE simán nyert 3-0-ra Debrecenben.

Haladás VSE–Debreceni EAC 4-2 (0-2). Szombathely, 300 néző, futsal Magyar Kupa-mérkőzés, vezette: Wittner, Kondákor (Kubicsek).

HVSE: Homlok –  Henrique, Vatamunic-Bartha, Hadházi, Rutai.  Csere: Alasztics, Kovács M., Luiggi Longo, Knizs, Hajmási, Dróth, Körmendi, Fehér. Edző: Ferraz Conde Felipe.

DEAC: Faragó Á. – Faragó L., Vass, Nagy B., Harmati. Csere: Szatmári, Gáli, Siska, Varga Z., Thiago, Magyar, Győri. Edző: Tihanyi Csaba.

Gólszerzők: Dróth 2 (29., 35.), Rutai (27.), Knizs (37.), illetve Nagy B. 2  (8., 18.). 

Kiállítva: Kovács M. (33.).

A tetemes előny talán kissé tudat alatt elaltatta a hazaiakat, így Homloknak kétszer is nagyot kellett védenie. Ugyan a vasiak többet birtokolták a labdát, de a vezetést – nem érdemtelenül – a debreceniek szerezték meg. A 8. percben egy távoli lövésbe Nagy Bence piszkált be, a labda a bal sarokba vágódott (0-1). Egykapuzott a szombathelyi csapat, nagyobb nyomást helyezett a debreceni kapura, de Faragó Ádám eszén nem tudtak túljárni a hazaiak. A másik oldalon a félidő lefújása előtt Nagy Bence félfordulattal a léc alá bombázott (0-2).

 Szünet után is a vasiak uralták a meccset, a játék a vendégek térfelén folyt, de nem boldogultak az önfeláldozóan küzdő hajdúságiakkal. Záporoztak a lövések a kapura, de Faragó mindent védett – szinte mindent.  Ugyanis a 27. percben Hadházi balról kapu elé lőtt labdáját a szemfüles Rutai helyezte két méterről a kapuba (1-2). A zöld-fehérek ezután már nyugodtabban játszhattak. A 29. percben Dróth fordult le védőjéről és jobbról kilőtte a rövid, bal sarkot (2-2). Majd Kovács Mátét állította ki a játékvezető, de a vasiak továbbjutását nem fenyegette veszély – sőt, Dróth újabb, ezúttal közeli góljával megfordították a meccs állását (3-2) és Knizs is betalált (4-2).

A Haladás VSE 7-2-es összesítéssel jutott a négy közé a Magyar Kupában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában