Labdarúgás

2024.04.08. 20:32

Futsal: nagy csatát nyert a Haladás

Az NB I.-es futsalbajnokság felsőházi rájátszásának 7. fordulójában a Haladás VSE a vendég Nyíregyházát gyűrte le nagy csatában 3-2-re.

Tóth Gábor

Forrás: MW-archív

A két csapat az idei szezonban rendre kiélezett, változatos csatát vívott egymással. Az alapszakaszban a Haladás 4-1-re kikapott Nyíregyházán, a vereségért azonban Szombathelyen egy 6-3-as győzelemmel vágott vissza. A rájátszás nyíregyházi meccse pedig 4-4-es döntetlennel zárult. De hazai pályán természetesen az éllovas, címvédő HVSE futott neki esélyesként az összecsapásnak - még akkor is, ha betegségből lábadozó Vas Ádám személyében egy gólerős kulcsember játékát nélkülözte. Az ellenfél Öreglaki és Dávid személyében két volt Haladás-futballistát is felvonultatott - mindketten nagy tapsot kaptak a közönségtől.

Haladás VSE - Á Stúdió Futsal Nyíregyháza 3-2 (2-1). Szombathely, 400 néző, NB I.-es futsalmérkőzés, vezette: dr. Tóth-tolnay, Apkó (Urgyán).

HVSE: Alasztics - Henrique, Vatamaniuc-Bartha, Hadházi, Rutai. Csere: Homlok, Győrfy (kapusok), Kovács M., Szalmás, Luiggi, Knizs, Hajmási, Dróth, Sipos. Edző: Ferraz Conde Felipe.

Nyíregyháza: Petró - Öreglaki, Gregory, Dávid, Maneca. Csere: Gagyi (kapus), Gyulai, Szabó L., Krajnyák, Kovács B., Urr, Haburcsák, Lakatos, Kovács Á. Edző: Lovas Norbert.

Gólszerzők: Dróth (6., 11.), Henrique (37.), ill. Gregory (9.), Szabó L. (38).

Óvatosan kezdtek a felek. A percek múlásával aztán átvette az irányítást a Haladás, mezőnyfölényt alakított ki. A nyomás pedig góllá érett: Luiggi lökete még kijött a kapufáról, a kipattanót viszont Dróth rúgta kapuba (1-0). Agresszívan, gyorsan játszott a HVSE, sokat birtokolta a labdát - válaszként vészkapus játékra váltott a vendég. És egy távoli lövéssel ki is egyenlített: Gregory lapos lökete mindkét kapufa tövét érintve vágódott a hálóba (1-1). Furcsa góllal szerzett ismét vezetést a Haladás: Kovács Ádám akarta előre rúgni a labdát, Dróth belelépett a lövésbe, a labda pedig a testéről kapuba vágódott (2-1). Pörgött a meccs, a vendég is felvállalta a nyílt játékot - de a nagyobb helyzetek a hazai játékosok előtt adódtak. Így a félidő hajrájában ismét "elővette" vészkapusát a vendég. De nem tudta feltörni a szervezett hazai védekezést.

Fordulás után ugyanazzal a lendülettel tértek vissza a pályára a csapatok, mint ahogyan az első félidőt befejezték. Ráadásul feszült hangulatban zajlott a meccs, kemény belépőkkel, szikrázó párharcokkal. Közben a vendég erőltette az öt a négy elleni játékot, átlövésekig jutott. Peregtek a percek, nem bírtak egymással a felek - mind a két kapusnak akadt védeni valója. Úgy tűnt, hogy a meccs végére Henrique tesz pontot, miután Dóth parádés passza után a kapuba zúdította a labdát (3-1) - de szinte rögtön válaszolt a vendég, a vészkapus Szabó átlövése is utat talált a kapuba (3-2). Maradt izgalom tehát az utolsó két percre. A Nyíregyháza mindent megtett az egyenlítésért, de jól védekezett a Haladás - és megnyerte a roppant küzdelmes meccset!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában