Nemzetközi

2024.04.18. 13:25

HVSE -játékosokkal a fedélzetén Szlovákiában lépett pályára a magyar futsalválogatott

Somorja Szlovákiában lépett pályára, egy nemzetközi tornán vett részt a decemberben kezdődő Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar futsalválogatott.

Tóth Gábor

Forrás: MW-archív

Sergio Mullor szövetségi kapitány csapatába a Haladásból Alasztics Marcell, Hadházi Sándor, Szalmás Zoltán és Rutai Balázs kapott meghívót. A három edzőmeccsen csupán egy döntetlen jött össze.

Eredmények: Szlovákia–Magyarország 4-1 (gól: Nagy Imre), Svédország–Magyarország 2-2 (gól: Szentes-Bíró Tamás, Rutai Balázs), Csehország–Magyarország 3-1 (gól: Nagy Kevin).

– Bár nem zártunk eredményes tornát, az egész heti munkáért jár a dicséret a játékosoknak, jól dolgoztak az elmúlt napokban – nyilatkozta a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapján Sergio Mullor szövetségi kapitány a mérkőzés után. – Ami a mai meccset illeti, a cseh válogatott fizikálisan, taktikailag és tapasztalatban is jóval előttünk jár, ennek ellenére kiegyenlített mérkőzést játszottunk, közel voltunk a döntetlenhez. A célunk, hogy tovább fejlődjünk, minél több tapasztalatot szerezzünk, hiszen sok fiatal van a keretünkben, és nekik nagy szükségük van a nemzetközi rutinra, amelyet éppen az ilyen tornákon szerezhetnek meg. Ismét bemutatkozott néhány új játékos, örülök, hogy immár egész nagy kerettel dolgozhatunk, nagyjából 20-22 futsalosra számíthatok az előttünk álló időszakban. Optimista vagyok a jövőt illetően, de ahhoz, hogy eljuthassunk arra a szintre, amelyet kitűztünk magunk elé, további tapasztalatszerzésre és kemény munkára van szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában