Siker

2024.04.05. 15:00

Mazzag Sarolta az U14-es válogatottban - Az első pingvin a nemzeti utánpótlás hokicsapatban

A Szombathelyi Pingvinek fiatal tehetsége korábban már többször is részt vehetett válogatott összetartásokon, a keretszűkítések után azonban már nem volt lehetősége címeres mezben bizonyítani, eddig.

Sütő Dániel

Forrás: Szombathelyi Pingvinek

Március végén háromcsapatos nemzetközi női U14-es jégkorong tornát rendeztek Budapesten. A magyar válogatott március 29-én Szlovákia, 31-én Ausztria együttese ellen lépett jégre. Mindkét mérkőzésen szerepelt Mazzag Sarolta, a Szombathelyi Pingvinek U14-es, és a női U25B csapatának tagja. Sarolta személyében a szombathelyi egyesület először delegált játékost a  magyar válogatottba.

Saci 2011-ben született, a sport már kisgyerek kora óta része volt az életének,  három évnyi úszás után, nyolc és fél évesen 2019 őszén kezdett jégkorongozni a Pingvinek U10-es csapatában. Első válogattott összetartásra szóló meghívóját 2022 őszén, még U12-es korú játékosként kapta. A tavalyi szezonban is havi rendszerességgel vett részt a budapesti válogatott összetartásokon, azonban a válogatott csapat keretébe akkor még nem kapott meghívót. A 2023/2024-es szezonban szintén eljárt az U14-es korosztályos válogatott edzésnapjaira, majd a keretszűkítés után március 29-én magára ölthette a címeres mezt.

– Rendkívül büszkék vagyunk Sacira, nagy öröm az egész klubnak, hogy pályára lépett a válogatottban. Nem csak saját magának, hanem nekünk is felejthetetlen élményt szerzett – fogalmazott Sipos Pál, a Szombathelyi Pinginek szakmai igazgatója. – Ez a torna megmutatta neki, hogy jó úton jár. Ahogy megy előre az idő, egyre nehezebb lesz bekerülnie a keretbe, de biztos vagyok benne, hogy nem utoljára láttuk rajta a címeres mezt. A hozzáállásával és a szorgalmával igazi példakép a Pingvinek összes játékosa előtt. Gratulálok, kívánom neki, hogy még sokszor játszhasson piros-fehér-zöldben!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában