Vízilabda

2024.04.09. 12:08

Minden negyed az AVUS-é volt, simán győztek a vasi vízilabdázók

Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság 20. fordulójában az AVUS idegenben hét gólllal legyőzte az Oázist.

Pum András

Fotó: Cseh Gábor

Oázis SC–AVUS 7-14 (1-3, 2-3, 2-3, 2-5). Budapest, Széchy Tamás Uszoda, 100 néző, OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, vezette: Rubos, Tóth B.

AVUS: Antoni – Galambos, Hajmási, Makarenko 1, Makrai 1,  Németh B. 3, Sági 3, Juhász S. 1, Kertész 2. Csere: Szili 1, Horváth R. 1, Kovács K. 1, Mercs. Edző: Péter Imre.

Az Oázis legeredményesebb játékosa Csutorás Bence volt három góllal.

Kicsivel több, mint egy perc elteltével egy emberelőnyös szituációt Makrai értékesített: gyorsan megszerezte a vezetést az AVUS (0-1). Az első negyed a vasiaké volt, 3-1-es vendégvezetéssel zárult a nyolc perc. A második negyed szorosabb küzdelmet hozott, az aligátorok ugyan 4-1-re elhúztak, de elég volt néhány figyelmetlenség és máris felzárkóztak a hazaiak (3-5). A nagyszünetre így is 6-3-as vendégelőnnyel vonultak a csapatok. A harmadik negyedben is felváltva estek a gólok, így az utolsó nyolc percre 9-5-ös vasi vezetéssel indultak a csapatok. A szombathelyiek fizikálisan ellenfelük fölé kerekedtek, 11-6-re elléptek és innen már nem volt visszaút a hazaiaknak. Az AVUS végül teljesen megérdemelten nyert 14-7-re.

Péter Imre: – Sima mérkőzést vívtunk, legalább egy góllal valamennyi negyedet megnyertünk. Összességében magabiztosan győztünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában