Eredmények

2024.04.25. 13:18

Rangadót nyert az AVUS - A listavezetőt verték a szombathelyiek

Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság 25. fordulójából előrehozott mérkőzésén négy góllal legyőzte az éllovas VIWA OSC-t az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS).

Pum András

Kovács Kevin négy góljával a vasiak legeredményesebb játékosa volt

Fotó: Unger Tamás

AVUS–VIWA OSC 13-9 (4-2, 4-3, 2-3, 3-1). Szombathely, 100 néző, OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, vezette: Csizmadia, Bujka.

AVUS: Antoni – Hajmási 2, Berényi 1, Makrai, Sági 3, Juhász S., Kertész 1. Csere: Galambos, Csaba 2, Makarenko, Kovács K. 4, Németh B., Mercs. Edző: Péter Imre.

Az OSC legjobb dobója Sárándi Zsombor volt öt góllal.

A 25. fordulóból előrehozott rangadón a harmadik AVUS a listavezető VIWA OSC-t látta vendégül. A fővárosiak kezdték jobban a mérkőzést, emberelőnyből megszerezték a vezetést, ám a vasiak húsz másodperc múlva szabaddobásból kiegyenlítettek (1-1). Újra a vendégek jutottak előnyhöz, de a jól játszó szombathelyiek megfordították a találkozót és az első negyed végén 4-2-re vezettek. A második negyedben is nagy csata folyt a vízben, az aligátorok 5-2-re elléptek, de a vendégek 5-4-re felzárkóztak. A fővárosiaknál Sárándi Zsombor termelte a gólokat, míg a szombathelyieknél eloszlottak a találatok. A nagyszünetre 8-5-ös vezetéssel fordultak a csapatok. A harmadik negyedben sem tudtak igazán meglépni a vasiak, a vendégek ott loholtak a nyomukban – a mindent eldöntő negyedik felvonás 10-8-as hazai vezetésről indult. A hazaiak remekül pólóztak és bár négy és fél percig nem esett gól, utána Kovács Kevin, Csaba Márton, majd ismét Kovács Kevin dobott gólt: másfél perccel a vége előtt már 13-8 volt a szombathelyieknek. A listavezető csak szépíteni tudott, ami azt jelentette, hogy az AVUS 13-9-re megnyerte az összecsapást. Az egy mérkőzéssel többet játszott vasiak győzelmükkel felléptek a tabella második helyére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában