Eredmények

2024.04.11. 13:12

Sakk: idegenben nyert a Szentgotthárd - A Szuperligában a csoport rangadóján kikapott Ajkán a Haladás VSE együttese

Az NB I.-es sakkcsapatbajnokság 7. fordulójában idegenben nyert a Szentgotthárd-Alsószölnök, otthon kapott ki a Haladás VSE II.

Pum András

Csonka Attila (balról) döntetlent játszott

Forrás: Cseh Gábor

Sentimento Ajka BSK I.–Haladás VSE I. 8:2. Ajka, Szuperligés sakkcsapatbajnoki mérkőzés.

Az előrehozott meccsen érvényesült a papíforma és bár egy-két asztalon lehetett volna döntetlen is az eredmény, az Ajka megérdemelten győzött. Győzött: Bálint. Remizett: Palac, Borhy.

Komlói BSE–Szentgotthárd-Alsószölnök TSE 4:8. Komló, NB I.-es sakkcsapatbajnoki mérkőzés.

Minden vendégjátékos jól játszott, megérdemelten nyert a vasi együttes. Győzött: Magold F., Rónai, Titan, Kovács B., Magold V.  Remizett: Seres, Takács B., Gjuran, Volosin, Nagy E., Rendi.

Sentimento Ajka BSK II.–Haladás VSE II. 6,5:5,5. Ajka, NB I-es sakkcsapatbajnoki mérkőzés.

Szoros mérkőzést vívtak a csapatok, a szombathelyiek 5,5:4,5-re is vezettek, ám a végén fordítottak és nyertek az ajkaiak. Győzött: Magyar, Egri, Tomasics, Apró. Remizett: Csonka, Sárdy, Pergel L.

Spartacus Sportkör–Arborétum Herény 5:7. Keszthely, NB I/B-s sakkcsapatbajnoki mérkőzés.

Az erősen tartalékos vasiak értékes győzelmet arattak. Győzött: Horváth T., Foki, Marton, Szalay. Remizett: Finy, Őri, Kiss L., Vasenszky Z., Vasenszky K.

Ezüst Huszár SE–Sárvári Sakk Club SE 6,5:5,5. Veszprém, NB I/B-s sakkcsapatbajnoki mérkőzés.

Egyenlő erők küzdelme volt a szerencsésebb csapat nyerte meg a mérkőzést. Győzött: Ódor, Szép, Zsíros. Remizett: Smidéliusz, Élő, Porpáczy, Hadrik, András.

Sentimento Ajka BSK III.–Haladás VSE III. 3,5:8,5. Ajka, NB I/B-s sakkcsapatbajnoki mérkőzés.

A rangadón a vártnál simábban, de megérdemelten győzött a vasi együttes a harmadik helyen álló ajkaiak ellen – a különbség még nagyobb is lehetett volna. Győzött: Colev, Varga T., Barasits, Bárdics M., Bolla. Remizett: Rövid, Joó, Gaál, Farkas R., Tóth T., Farkas B., Hajdú.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában