Kosárlabda

2024.06.25. 10:53

Fiatal amerikai a Körmend első légiósa

A 23 éves Nick Caldwell 4-es és 3-as poszton is képes jó teljesítményre.

Vaol.hu

Nick Caldwell

Forrás: Egis Körmend

Nick Caldwell az amerikai Louisana állam fővárosában, Baton Rouge-ban született. 201 cm magas, súlya 98 kg. A 23 éves játékos éveken keresztül Hammond városában játszott Southeastern Louisiana Lions csapatában az amerikai NCAA ligában. Bevethető hármas és négyes poszton. Forray Gábor vezetőedző pozitívan nyilatkozott új játékosról.
– Nick egy jó felépítésű, atletikus, több poszton bevethető, intelligens játékos – mondta Forray Gábor. – 4-es és 3-as poszton is képes jó teljesítményre. Egy kis egyetemi csapatból érkezik, ahol rendkívül sokat és hasznosan játszott. Csapata egyik meghatározó játékosa, vezére volt.

Nick Caldwell
Forrás: Egis Körmend

Nick Caldwell a 2023/2024-es szezonban átlagosan 15,5 pontot, 5,8 lepattanót, 1,3 asszisztot, 0,8 labdaszerzést és 1,0 blokkot ért el mérkőzésenként. A kétpontosokat 57.2%, a 3 pontos dobásokat 42.3%, a büntetőket 81.7%-kal értékesítette a legutóbbi szezonban.
– Kiváló hárompontos dobó, jó labdakezelő, képzett alsó poszton is, agresszíven megy a lepattanókért. Agilis, jó védő. Nagy ambíciókkal érkezik, minden nap tanulni és fejlődni akar. Játékstílusa, karaktere abszolút passzol csapatunkhoz. Biztos vagyok benne, hogy nagy hasznára lesz a csapatunknak.” – zárta szavait Forray.

A légiós karriercsúcsai: 30 pont, 13 lepattanó, 4 assziszt, 6 labdaszerzés és 5 blokk. Hatékonysági mutatója legjobb meccsén 37 volt.

A körmendiek új játékosa a klub közösségi oldalán nyilatkozott. 
– 6 éves koromban kezdtem el kosárlabdázni. Azóta szeretem ezt a sportot, amióta csak pályára léptem. Általános és középiskolában folyamatosan játszottam, majd egyetemre mentem, és a második évem után, 2018-ban kaptam ajánlatot a Southeastern Louisiana edzői stábjától. 2019-ben kezdtem el náluk játszani, és 5 évig játszottam ott. Nem nagyon ismerem a magyar kosárlabda csapatokat. Ami a legjobban izgat, az a szurkolók támogatása és az interakciók a mérkőzéseken. Már nagyon izgatott vagyok, hogy egy energikus közönség előtt játszhassak.

Caldwell számára a legnagyobb változást az jelenti majd, hogy elköltözik mindenkitől, akiket napi szinten lát, egy másik országba, és már nem lesznek a közelében. 
– Louisianában nőttem fel, soha nem hagytam el az államot az egyetem miatt, így nincs tapasztalatom arról, hogy milyen távol élni az otthonomtól. A kosárlabda-karrieremre a legnagyobb hatással az édesapám volt, mert ő tanított meg kosarazni, illetve ő volt az edzőm, amikor még kicsi voltam. Soha nem hagyta, hogy feladjam, és minden nap hajtott, hogy eljussak oda, ahol most tartok. Körmenden is szeretném folyamatosan fejleszteni magam, immáron egy új edzővel.

Az új játékos arról is beszélt, mennyire fontos számára a szurkolók támogatása, illetve hogyan képzeli el kapcsolatát a körmendi fanatikusokkal. 
– A szurkolók nagyon fontos ékkövei egy mérkőzésnek. Szeretek fanatikus szurkolók előtt játszani, akik valóban azért vannak a lelátón, hogy mindenáron téged és a csapatodat belehajszolják a győzelembe. Mindenkit családtagként szeretnék kezelni, és megpróbálok majd jó kapcsolatokat kiépíteni, hogy a fanatikusaink egyfajta jó közérzettel látogathassanak el minden mérkőzésünkre – nyilatkozta Nick Caldwell a klub közösségi oldalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában