Eredmények

2024.06.14. 13:43

Karate: szép vasi eredmények - Remekül teljesítettek a „Leo” Karate-do SE ifjú sportolói Romániában

Remekül sikerült nemzetközi tornán jártak Romániában a szombathelyi „Leo” Karate-do SE sportolói – Polyák Dorka és Molnár Csenge.

Tóth Gábor

Balról jobbra Gál Róbert edző, Polyák Dorka és Molnár Csenge

Fotó: VN/"Leo" Karate-do SE

A romániai Nagyváradon rendezték meg a 2. WSEKU karete világ és Európa-bajnokságot. Kétféle szabályrendszerben lett lebonyolítva a verseny. Sport karatéban a világbajnoki címért, míg budo karatéban az Európa-bajnoki címért szálltak harca a sportolók. A vasi, szombathelyi színeket a „Leo” Karate-do SE két versenyzője képviselte a rangos erőpróbán: a 15 éves korosztályban Polyák Dorka, míg a 16 évesek mezőnyében Molnár Csenge adott számot a tudásáról, felkészültségéről. A verseny színvonalát jól jelzi, hogy 1200 nevezés érkezett – a zsúfolt programnak „köszönhetően” Dorka egy alkalommal például még hajnali fél kettőkor is küzdött.

Molnár Csenge formagyakorlatban Európa-bajnoki bronzéremmel zárt, küzdelemben nem léphetett fel a dobogóra, az ötödik helyen végzett. Dorkának a formagyakorlat nem sikerült, viszont küzdelemben indult mindkét szabályrendszerben, és begyűjtött egy Eb-, és egy vb-ezüstöt.

– Mindkét lány kihozta magából a maximumot, természetesen elégedett vagyok a tanítványaim teljesítményével, eredményével – összegzett Gál Róbert, a „Leo” Karate-do SE vezetőedzője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában