Teke

2024.06.15. 18:57

Teke vb: jól szerepelt Móricz Zoltán

Brezno

Pum András

20230513 Répcelak Május 17.-én kezdődik Horvátországban a X. férfi és női teke csapatvilágbajnokság. A magyar férfiválogatott szövetségi edzője Kiss Zsolt, valamint két játékos, Horváth Zoltán és Móricz Zoltán is az utazó keret tagja. Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe Képen: Móricz Zoltán válogatott tekejátékos

Fotó: Unger Tamás

A szlovákiai Breznóban rendezték meg a férfi és női egyéni teke-világbajnokságot – több számban mérték össze tudásukat a sportolók. Egyéniben, tandemben, sprintben és kombinációban (egyéni+sprint) versenyeztek a 15 országból érkezett játékosok. A Fehér László szövetségi kapitány vezette magyar férfiválogatottat a répcelaki Móricz Zoltán mellett Zapletán Zsombor, Kozma Károly (mindketten Zengő Alföld Szegedi TE) és Nemes Attila (Zalaegerszegi TK) alkotta. 
A sprint versenyszámban Móricz Zoltán a második fordulóig jutott, ahol az osztrák Huber Lukas ellen esett ki szétdobásban. A klasszikus egyéni versenyszám selejtezőjében összesen 64 játékos indult, Móricz 665 fás teljesítménnyel jutott tovább, ám a következő fordulóban, a 16 közé jutásért a lengyel Mikolaj Konopka 662, míg a répce­laki játékos 652 fát dobott, így utóbbi kiesett. A kombiná­ciós versenyben (egyéni+sprint) Móricz 894 fával (665+229 fa) a 10. helyen végzett 32 versenyző közül. 

20230513_tekeval_ut (4)
Móricz Zoltán jól dobott Szlovákiában. Fotó: Unger Tamás


A magyarok közül a legjobb eredményt Zapletán Zsombor érte el. A bajnok szegediek játékosa sprint versenyszámban kiváló játékkal egészen a döntőig menetelt, végül ezüstérmet szerezve a második helyen végzett. Zapletán Zsombor a két évvel ezelőtti észtországi egyéni világbajnokságon is ezüstérmet szerzett ebben a számban, így ezt a helyezést sikerült megvédenie fantasztikus menetelésével. 
Magyarország válogatottja a nemzetek összesített rangsorában végül az előkelőnek mondható 5. helyen zárt. 
 

– Összességében nem vagyok elégedetlen a teljesítményemmel – értékelte a szlovákiai világbajnokságon nyújtott játékát Móricz Zoltán. – Nem ment rosszul a játék, de még mindig van hova fejlődni. Szeretnék még magasabb szinten játszani, ezért még keményebben fogok dolgozni. Legjobban egyéni versenyszámban ment a játék, ott a két fellépés alapján kis híján 660-os átlagot értem el. De sprintben, a francia ellenfél ellen 40 vegyes gurításból 229 fát értem – ez is jó eredménynek mondható. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában