Pontokért utaznak

2018.08.17. 19:22

Szombat este Diósgyőrben lépnek pályára a zöld-fehérek

A labdarúgó NB I. ötödik fordulójában szombaton 19.30-kor a Szombathelyi Haladás a Diósgyőri VTK vendégeként lép pályára.

Pum András

Michael Rabusic (balról) csak a mérkőzésre koncentrál

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Négy mérkőzés: egy döntetlen, három vereség – beragadt a rajton a házigazda, az utolsó előtti, 11. helyen álló Diósgyőri VTK. A miskolciak mindhárom idegenbeli meccsüket elbukták – FTC 1–4, Debrecen 0–2, MTK 0–1 – egyetlen pontjukat a tavasszal átadott stadionjukban szerezték a Puskás Akadémia (1–1) ellen. Nemcsak a gyenge kezdés borzolhatja a piros-fehér drukkerek idegeit, hanem az is, hogy két játékosukat, Busai Attilát és az exszombathelyi Ugrai Rolandot a tartalékcsapatba száműzte a spanyol tréner, Fernando Fernandez. A hírek szerint nem a képességük, sokkal inkább hozzáállásuk nem volt megfelelő. Ami a Haladást illeti, a múlt heti, Puskás Akadémia (2–1) elleni győzelem úgy kellett, mint egy falat kenyér, a sikernek köszönhetően a vasiak a nyolcadik helyen állnak.

– Nagyon fontos volt számunkra a legutóbbi fordulóban a Puskás Akadémia ellen aratott 2–1-es siker, főleg a második félidőben nyújtott teljesítményünkre építhetünk

– mondta Michal Hipp, a Szombathely Haladás vezetőedzője. – A fi úk átérezték, milyen fontos mérkőzés előtt álltunk. Ez a három pont azért is fontos volt, mert így nyugodtabban és jó hangulatban készülhettünk a szombati bajnokira. Ami a diósgyőri mérkőzést illeti, tisztában vagyunk azzal, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Tudjuk, hogy eddig nem szerepelt jól és vannak gondjai a hazai együttesnek. Tiszteljük, elismerjük ellenfelünket, de természetesen szeretnénk pontot, de inkább pontokat szerezni. Jagodics és Priskin eltiltott, Kolcák, Gaál pedig sérült. Várható összeállítás: Király – Schimmer, Benes, Tamás, Bosnjak – Jancsó, Grumics – Mészáros, Rácz, Halmosi – Rabusic.

Michael Rabusic (balról) csak a mérkőzésre koncentrál
Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

A cseh támadó, Michael Rabusic éppen a Diósgyőr ellen, még áprilisban szenvedett sípcsonttörést. – Természetesen nem felejtettem el az április bajnokit, hiszen komoly sérülést szenvedtem – mondta Rabusic. – Ugyanakkor nem gondolom, hogy szándékosan rúgott volna meg Dejan Karan, úgyhogy le is zártam magamban az ügyet. A meccs előtt kezet fogunk, és onnantól mindenki a saját feladatára koncentrál. Nehéz mérkőzésre számítok, a DVTK nem kezdett jól, úgy is mondhatjuk: ott a „kés” a nyakán, nyernie kell. A hazaiak agresszívan futballoznak, nekünk is rendesen oda kell tennünk magunkat. Játékban és játékosok tudását tekintve jobbak vagyunk, ha azt nyújtjuk, amit tudunk, ponttal pontokkal térünk haza. Ősszel három meccsen szerepeltem már, de érzem, a sérülésem után még nem vagyok a régi. De azon dolgozok, hogy az legyek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában