Hétvége

2009.12.24. 03:21

Programok megyeszerte: Jézuska-várás, misztériumjáték és karácsonyfa díszítés

Volt, ahol már szombaton, másutt csak tegnap, de mára mindenütt kitört a téli szünet. Intézmények és a civil szervezetek is számos programmal várják a fiatalokat.

Kerkai Attila

Apró kezek gondosan formálták a karácsonyfák színes díszeit tegnap délután a Berzsenyi Dániel Könyvtár gyermekkönyvtárában. Az intézmény hagyományos szünidei rendezvényén a kézműveskedés mellett ajándék is járt az ifjú olvasóknak: ezúttal a Tarisznyások együttes télköszöntő, karácsonyigéző műsora ejtett ámulatba kicsiket és nagyokat, miközben a könyvtár polcai közé varázsolta a tél csodáit.

A tegnapi rendezvények után ma is több program várja megyeszerte a fiatalokat azzal a nem titkolt céllal, hogy tartalmasan, közösségben töltsék el az ünnepi várakozás óráit.

A Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ a kicsiket és nagyokat, unokákat és nagyszülőket egyaránt invitálja a hagyományos Jézuska-váróra. A minden esztendőben szenteste délutánján megrendezett program lehetőséget ad arra, hogy a legkisebbek kellemes körülmények között töltsék el a várakozás óráit, míg odahaza a kiscsengő meg nem szólal.

Az idei programsor fél háromtól délután öt óráig várja az ünnepre készülőket: filmvetítéssel, daltanulással, kézműves-foglalkozással és meseolvasással. A megye városaiban, falvaiban is közösen készülnek az ünnepre a fiatalok: Szentgotthárdon ma délután egy órától négyig karácsonyi játszóház várja az aprónépet. A színházban életre hívott programsort délután négy órától misztériumjáték követi majd a szentgotthárdi plébánia ifjúsági csoportjának előadásában.

A körmendi színházteremben pedig ma délután három órától karácsonyi pásztorjáték varázsol ünnepi hangulatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!