Hétvége

2013.02.15. 12:13

Staféta Grünwald Zsolttal

Hogyan lehet egyszerre ennyi lovat megülni? - kérdezte Vörös-Borsody Csilla Grünwald Zsolt turisztikai szakembertől.

Simon Erzsébet

- Megrögzött Szombathely-mániás vagyok, aki szentül hiszi hogy a Nyugat Királynője számára a turizmus a legfőbb kitörési pont. 23 éve dolgozom a családi vállalkozásban, az Iseum Tours Utazási Irodában. Közben egy évtizeden át vezettem műsort, szerkesztettem híreket televízióban, rádióban. Most aktív munkálója vagyok a város turizmusának, s közben programokat szervezek a helyi zsidó hitközségben. A kérdés adott: hogyan lehet ennyi lovat megülni egyszerre? Genetikai képesség és az ikrek csillagjegy „kiváltsága" - szokták mondani. Lovagolni nem tudok, de imádok elindítani dolgokat, s később látni, ahogy működnek – vagy sem. Merthogy kudarcból is van elég. Alapvetően utazásszervezéssel foglalkozom. Megszervezem az emberek „álmait". Nagyon jólesik, amikor hazatérve egy utazásról hozzák a tengerparti homokot, a fényképeket, a helyiek üdvözletét. És már tervezik a következő utazást. Ugyanezt szeretném átélni akkor, amikor Szombathelyre érkeznek az emberek. Remélem, nem kell már sokat várni rá. Mindeközben boldogsággal tölt el, hogy hosszú évek után ismét látom feléledni a közösségemet, a szombathelyi zsidóságot. Adja az Örökkévaló, hogy így maradjon még nagyon sokáig és a helyiek – akik most távol vannak a közösségtől, amelyhez tartoznak, visszataláljanak. Hiszen van miért! Van miért egyszerre több lovon ülni...

Hogy áll a kőszegi Jurisich-vár felújítása? Milyen kép fogadja nyáron a látogatókat? - kérdezi Grünwald Zsolt Pócza Zoltántól, a kőszegi Jurisich-vár Művelődési Központ és Várszínház igazgatójától, a Staféta jövő heti vendégétől.

A Staféta következő vendége: Pócza Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!