Hétvége

2013.02.07. 11:09

Staféta Vörös-Borsody Csillával

A nyertes TDM pályázatnak köszönhetően milyen irányba indulhat el Szombathely turisztikai fejlődése? - kérdezte Balogh Károly Zsolt Vörös-Borsody Csillától, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől.

- A Savaria Turizmus Nonprofit Kft., mint helyi TDM szervezet célja a nyertes pályázatban megfogalmazott tevékenységek végrehajtásán keresztül azon pozitív folyamat megtartása és erősítése, mely a Szombathely és kistérségében működő turisztikai szereplők együttműködését, párbeszédét, együttes gondolkodását eredményezi, ami végső soron a turisztikai fejlődés alapja.

A kft. Szombathely aktív turizmusának fejlesztését tűzte ki célul, ezen ágazaton belül is olyan területek fejlesztésére fókuszál, melyek még nem ismertek, vagy kevéssé ismertek, ezáltal innovatívnak számítanak a városba látogató vendégek, illetve a helyi lakosság számára is.
Az idén és jövőre is megrendezzük a Szombathelyi Sárkányhajó Fesztivál, mely a Csónakázótó eddig kiaknázatlan pozitív adottságaira épít, és egyben bővíti a vasi megyeszékhely többnapos rendezvényeinek a számát.

A turisztikai tudatformálás, képzések, tréningek szervezése a turisztikai szereplők, TDM-tagok számára, valamint a hatékony és célzott marketingtevékenység legalább olyan fontossággal bír a realizált vendégéjszakák növekedéséért vívott harcban, mint a nyertes pályázatnak köszönhetően a Csónakázótónál kialakítandó élményelem, a kültéri fitneszpark létesítése.

Szombathely turisztikai pozíciójának erősítését, a látogatók elégedettségét, komplex élményszerzését eredményezi a Szombathelyi Turisztikai Kártyarendszer kifejlesztése és bevezetése is, mely nem utolsósorban támogatja a partner turisztikai szolgáltatók értékesítését, növelheti realizált forgalmukat.

Grünwald Zsolttól - aki a Szombathelyi Turisztikai és Testvérvárosi Egyesület elnöke, az Iseum Tours Utazási Iroda marketing és minőségirányítási vezetője, a zsidó hitközség programszervezője és irányítója, a Kalandorkör szervezője és műsorvezetője - kérdezem: Hogy lehet egyszerre ennyi lovat eredményesen megülni?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!