Hétvége

2013.08.16. 10:06

Staféta dr. Fekete Attilával

- Megnyeri-e a Barcelona a BL döntőt? - kérdezte dr. Takács Árpád dr. Fekete Attila pénzügyőr ezredestől, a NAV Nyugat-dunántúli regionális vám- és pénzügyőr főigazgatójától, a Staféta e heti vendégétől.

Nagy Ildikó

- Először odáig el is kell jutni, éppen az elmúlt két szezon bizonyította azt, hogy hiába volt a csapat a BL talán fő esélyese, először a Manchester, majd a Bayer München az elődöntőben megállított minket. Ha a szívemre hallgatok, akkor a kérdésre a válasz igen, ha az eszemre, akkor a válasz: nem biztos. Azt gondolom, hogy az úgynevezett tiki-taka játékot az ellenfelek kiismerték és a Guardiola mester távozása után szakmailag egy űr maradt, amit Villanova nem tud betölteni, a játékstílus a régi megszokott maradt. A másik ok, amiért bizonytalan vagyok a kérdésben, az az, hogy túlságosan egy személyhez - Messihez - köthető a Barca eredményessége. Ha neki megy a játék, megállíthatatlanok vagyunk, ha nem megy, nincs stílusa a csapatnak. Azt látom, hogy a riválisok is tovább erősödtek, gondoljunk csak a címvédő Bayern által Götze leigazolására. Kérdéses az, hogy a Neymar-Messi tengely hogyan fog működni. Ha gonosz lennék, azt mondhatnám, ha nem mi nyerjük meg a BL-t mindegy, csak ne az ősi rivális Real Madrid. A két évvel ezelőtti szezonban a csoportkörben, majd következő évben a kieséses rendszerben összekerültünk a Milan csapatával, ami lehetőséget teremtett arra, hogy egy baráti társasággal a San Siro-ban élőben láthattuk a Barcelonát. Bízom abban, hogy a következő szezonban szerencsés sorsolás esetén ismét a helyszínen szurkolhatok szeretett csapatomnak.

- A választóvíznek mondott hetedik éve ingázik Budapest és Szombathely között. Igaz lehet, hogy a távolság a hosszú házasság titka?- kérdezi dr. Fekete Attila dr. Varsányi Pétertől, a Szombathelyi Közterület-felügyelet igazgatójától.

A Staféta jövő heti vendége: dr. Varsányi Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!