Hétvége

2014.11.15. 12:56

Staféta Kulcsár Lászlónéval

Melyik problématípus érinti a legmélyebben? – kérdezte Fasching Zsuzsanna Kulcsár Lászlónétól, a Pálos Károly SZSZK vezetőjétől.

Simon Erzsébet

A szociális, illetve a gyermekvédelem területén eltöltött több évtizedes szakmai munkám legnehezebb pillanatait akkor éltem és élem meg, amikor az erőszak megnyilvánulásával találkozom. Ez akár verbális, lelki-érzelmi, fizikai, vagy gazdasági elnyomás formájában nyilvánulhat meg. Az a család, amelyben a bántalmazás bármely formája jelen van, nem alkalmas egészséges gyermekek szocializálódására, nem tölti be védelmi funkcióját. Úgy vélem, a jelenleginél sokkal nagyobb hangsúlyt kellene fektetni az áldozattá válás megelőzésére, és az elszenvedett erőszak feldolgozásában történő segítségnyújtásra. Ehhez kapcsolódik az a hétlépcsős prevenciós modell, melyet izlandi minta alapján sajátít el két munkatársam azért, hogy minél többeknek Szombathelyen is bemutathassuk.

Rónaszéki Linda képzőművésztől kérdem: Mit üzennek neki a felhők?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!