Hétvége

2015.12.12. 07:47

Hótündérek és hóemberkék ijesztették el a telet Alsóságon

Ébredj hótündér, Már itt van a városban, Kipp kopp bekopogott váratlan, Havat szórt álmodban

Gyuricza Imre

Rövid bevezetőt követően csendült fel a divatos gyerekdal Alsóságon az Idősek karácsonyán. Az alsósági iskolások adtak műsort a városrész nyugdíjasainak,  sokan közülük nagyszüleiknek énekelhettek, táncolhattak.

Minden a szokásos mederben folyt: táncoltak a répaorrú hóemberkék, söpörték az odaképzelt havat, ám egyszer csak minden megváltozott. A hótündérekből méhecskék lettek, és vidám nyári hangulatot hoztak az iskola étkezdéjébe. A hóemberek szalmakalapot, napszemüveget vettek elő, törülközőiken Pókember, a Barcelona, és más, a nyarat idéző színek, motívumok, feliratok virítottak.

Fotó: Gyuricza Imre

A még meg sem érkezett tél most fejvesztve menekült, de azért jó lenne, ha karácsonyra kicsit visszatérne, ezt senki sem bánná.

Pici lány lépett a mikrofonhoz, és az év hónapjait sorolta bájosan. Amikor a decemberhez ért, önkéntelenül számot vetettünk a 2015-ös évvel, és ráébredtünk, hogy ennek az évnek is hamarosan vége. Sebaj, kezdődik egy újabb, és ilyenkor egy még szebben, még jobban reménykedünk.

Dr. Kovács Zoltán háziorvos, városi képviselő idézte fel gyerekkorától kezdve a család legszebb ünnepét. Fehér László polgármester köszöntötte a megjelenteket, és kívánt szép ünnepet, boldog új esztendőt a helybélieknek. Erdélyi Antal részönkormányzat vezető 33 évre tekintett vissza, majd vacsorához invitált mindenkit.

A vacsorát megelőzve az egyházak képviselői mondták el jókívánságaikat, Kerekes Csaba evangélikus lelkész biztatására felcsendült a Mennyből az angyal, Németh Tamás református lelkipásztor asztali áldást mondott.

A szép számban megjelent közönség pillanatok alatt megkapta a vacsorát, amelyhez üdítő és egyéb italok is dukáltak. Felhangzott a tánczene, jó páran korukat meghazudtoló produkciókba kezdtek a parketten, amelyet a hóemberkék nemrég tisztára sepertek.

A többség a fehér asztal mellett beszélgetett, talán ez volt az est legfontosabb momentuma. Alsóság összeült egy estére, s megbeszélték közös dolgaikat. Kell-e ennél szebb pillanat egy esztendő lezárásához? Aligha

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!