Hétvége

2016.06.04. 07:03

Staféta Karácsony Évával

Karácsony Évától azt kérdezte Ostyola Zsuzsa, hogy a fogyatékkal élőknek milyen lehetőségük van teljesebb életet élni?

Peltzer Géza

- GONDOLOM, a kérdést azért kaptam, mert nekem is van fogyatékkal élő fiam, akinek életét próbálom úgy alakítani, hogy minél teljesebb legyen. Ezt a célt csak közösségben lehet megvalósítani, mert a fogyatékkal élők is szeretnék ugyanazt csinálni, mint a többségi közösség, a különbség csak annyi, hogy ők nem tudják maguktól elérni ezeket a dolgokat. Lehet, hogy meg sem tudják fogalmazni, mit szeretnének, ezért szükségük van a segítségünkre.

KŐSZEGEN lehet hófutásban, alpesi síben, padlóhokiban, úszásban részt venni, aki akar, versenyezhet is. Talán egyénileg egy-egy fiatal be tud csatlakozni normál sportszervezethez, de sok esélye nincs. Szombathelyen is van lehetőség rendszeres túrázásra. Ez tavaly indult, a múlt évben a Kőszegi-hegységet „hódítottuk” meg, több útvonalon is. Szintén a múlt évben indult a Sugár/érintő színjátszó kör. Jelenleg nem túl a lehetőség, de remélem, bővülni fog.

SZABÓ RÓBERT ENDRE színésztől, a Sugár/érintő színjátszó kör művészeti vezetőjétől kérdezem: Milyennek látja a fogyatékkal élő fiatalokkal a munkát?

A staféta következő vendége:

Szabó Róbert Endre



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!