Hétvége

2016.08.13. 08:20

Staféta Schimmer Robertával

Dr. Szijártó Valéria Schimmer Robertát kérdezte arról, hogy mi az, ami feledteti a tanítványaival történő egész nyarat betöltő készülődés fáradságát?

Peltzer Géza

- Az előző heti gondolat a „semmittevés öröméről” szólt, a „dolce far niente”-ről. Mi minden nyáron elhatározzuk a gyerekekkel, hogy bizony az idei két hónapban végre mi is pihenünk. Olvasunk, filmet nézünk, elmegyünk együtt kirándulni, nyaralni. Élvezzük az édes semmittevést! Persze mindig történik valami, ami miatt ezek a tervek más vágányon haladnak tovább, és az aktív pihenés aktív díszletépítésbe, próbába, tánc- és énektanulásba csap át. Míg más kiélvezi a szünidő adta lehetőségeket, mi gőzerővel készülünk a nyár végi bemutatókra, és vannak bizony a nagyok között olyanok, akiknek csak néhány nap jut pihenésre, kikapcsolódásra.

Hogy melyik az a pillanat, ami feledteti a sok munkát? Nekem az, amikor elkapok egy boldog, elégedett, és büszke pillantást a gyerekek szemében, és azt érzem, hogy a sok fáradtság ellenére valami örökre szólót kaptak életük kis batyujába.

Dr. Kondora Bálintot, a megyei közgyűlés elnökhelyettesét szeretném kérdezni arról, mennyire tudja összeegyeztetni jelenlegi munkáját a táncos múlttal, a biciklis hobbival, és mikor láthatjuk újból egy Ma’mint’Ti előadásban?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!