vissza- és előretekintés

2020.01.05. 07:00

Mit fogadtak meg a vasi celebek 2020-ra?

Az év vége és az év eleje a nagy fogadkozások korszaka. Művészeket, sportolókat kérdeztünk, de válaszolt a helytörténeti kutató és a szépségkirálynő – a gyönyörű modell – is. Vannak, akik nem tesznek fogadalmat – mert folyamatként látják az életüket –, vannak, akik az ígéretek megtartására koncentrálnak inkább. Az biztos, hogy az új évre szóló kívánságok közül nem hiányozhat a békesség, a nyugalom, a megértés, az előítéletek hátrahagyása.

Vas Népe

Kocsis Korinna

modell

Kocsis Korinna az óévet síeléssel búcsúztatta. Párjával és barátaikkal utaztak el kikapcsolódni, a szilvesztert is külföldön ünnepelték, nyugalmasan, nagy felhajtás nélkül. Reméli, hogy a 2020-as évét is a nyugalom jellemzi majd. Úgy tartja: újévi fogadalomként fontos, hogy soha ne fogalmazzunk meg megvalósíthatatlan célokat. Erre törekszik ő is egy-egy új év kezdetén. Dolgos és mozgalmas éveket tudhat maga mögött, így idén szeretne egy kicsit lassítani, több időt szánni a családjára, barátaira és önmagára:

– Többször szembesülök azzal, hogy nem megfelelően osztom be az időmet, így erre idén még több figyelmet fordítok – mondja a szépség. Tervei között szerepel az is, hogy a jövőben nagyobb hangsúlyt fektessen a kultúrára is. Hobbija az olvasás, próbál erre minél több időt felszabadítani, hogy hódolhasson neki. Emellett igyekszik gyakrabban eljutni színházba és különböző fejlesztő jellegű előadásokra is.

Szabó Tibor

színművész

Szabó Tibor az ígéreteket szereti betartani
Fotó: Cseh Gábor

 

Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház művésze elárulta: nem szokott újévi fogadalmat tenni, mert ahogyan fogalmaz:

– Tisztában vagyok a saját gyarlóságommal, azaz nem tudnám következetesen betartani, a másoknak tett ígéretet viszont igen. Amióta átléptünk az új évbe, azt tapasztalom, hogy ennek a 2020-as számnak van valami misztikuma, legalábbis számomra. Nagyon remélem, hogy ez jót jelent, azaz sikerül megőriznünk a családi harmóniánkat, a munkáimat a kellő energiával és jókedvvel fogom elvégezni, és hogy az egészségem is megmarad – mondta, majd boldog új évet kívánt mindenkinek.

Kiss Márton

zongoraművész

Kiss Márton zongoraművész megnősült
Fotó: VN

Kiss Márton zongoraművész precizitása újévi fogadalmában is megjelenik: építkezésre fókuszál, az anyagiakkal való még tudatosabb bánásmódra törekszik, és természetesen szakmailag is szeretne továbbfejlődni:

– Most vettünk házat Sében, szeretnénk, ha 2020 végére elkészülne a felújítás, és az ünnepeket már ott tölthetnénk családunkkal. Kicsit összefüggésben ezzel idén minden kiadásunkat és bevételünket felírjuk, és havonta átbeszéljük, hogy elősegítsük a stabil anyagi háttér létrejöttét – hasznos, ám végtelenül nehéz terv, amit már többször megpróbáltunk, reméljük, idén tényleg összejön. Szeretnék továbbfejlődni szakmailag, minél több településre eljuttatni a Zene mindenkinek koncertsorozatot, fellépni egy újabb földrészen (Európa és Ázsia volt eddig) – árulta el nekünk a művész. Az elmúlt évéről is kérdeztük Mártont: – Augusztusban megházasodtam, szeptember óta NB II.-es kosárlabda-játékvezető vagyok, itthon és Grazban is tanítok – emelte ki dióhéjban élete fontosabb eseményeit.

Hozzátette: meghívást kapott több helyről is, 2020 februárjában a szentpétervári állami zenekarral fog fellépni. Következő nagyobb koncertjei pedig január 17-én 19 órakor a Bartók teremben, február 20-án Klagenfurtban a szentpéterváriakkal, március 30-án pedig Szolnokon.

Spiegler Tibor

helytörténeti gyűjtő

Spiegler Tibor folyamatként látja az életet
Fotó: VN-archív

– Soha nem teszek újévi fogadalmat, nem tulajdonítok jelentőséget a fordulóknak. Folyamatosság van az életemben, viszem azokat a dolgokat, amiket jónak látok. Állandóan értékelem a tevékenységemet, ha valaminek a végére értem, szükségtelen, hogy dátumhoz kössem. Mikor tavaly márciusban meghalt az apám, végiggondoltam, hogy jól bántam-e vele. Sikerült-e az utolsó pár hónapját olyanná tennem, hogy az méltó legyen kimenni az életből. Végiggondoltam az első kerek nyugdíjas évemet: jól csinálom-e, ami fontos. Most az a fő csapás, hogy digitalizálom a gyűjteményemet – képeslapokat, fotókat –, hogy az közgyűjtemények számára használható legyen. Főleg a levéltárnak adom, ahol megfelelő feltételek mellett

kutatható.

A magángyűjtő mind­emellett azt is elmondta: a „boldog új év” számára azt jelentené, ha békesség költözne az emberek közé, ha indulatok és előítéletek nélkül tudnánk újra beszélgetni egymással. Ha nem a panasz dőlne mindenkiből, hanem olvasmány- és utazásélmények, jó történetek a családi

életből.

Dróth Zoltán

futsaljátékos

Dróth Zoltán nem tesz fogadalmakat
Fotó: Unger Tamás

– Soha nem teszek fogadalmat szilveszterkor, ezúttal sem tettem – jelezte Dróth Zoltán, a Haladás VSE NB I.-es futsalcsapatának klasszis játékosa. – Célokat, megoldandó feladatokat viszont mindig jelölök ki magam elé. A Haladással szeretném megnyerni a klub első, történelmi bajnoki címét. Szeretnék a kupában is maradandót alkotni a csapattal, már csak azért is, mert Szombathely ad otthont a magyar kupa négyes döntőjének – vagyis hazai pályán, a saját közönségünk előtt léphetnénk pályára. A válogatottal pedig szeretném sikerrel megvívni az Európa-bajnoki selejtezősorozatot. Tehát roppant mozgalmas, izgalmasnak tűnő 2020-as esztendő vár rám! A karácsony és a szilveszter csendes volt, családi körben, Szombathelyen voltunk, most nem mi utaztunk, a rokonság látogatott meg minket.

Váradi Benedek

kosárlabdázó

Váradi Benedek eredményes szezont kíván
Fotó: Unger Tamás

– Hatalmas nagy szilveszteri fogadalmakat nem szoktam tenni – árulta el a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely NB I.-es kosárlabdacsapatának saját nevelésű kapitánya. – Persze vannak céljaim, amelyeket szeretnék megvalósítani az új esztendőben. Szeretném, ha a Falcóval legalább olyan eredményes szezont zárnánk, mint tavaly. Egyéni szinten pedig szeretnék továbbfejlődni, szeretném hasznos játékkal segíteni a Falcót, a válogatottat. Egyébként az év végi időszak nekünk kosarasoknak nem az ünneplésről szól. A szezon kellős közepén járunk, egymást érik a meccsek, ha kapunk is néhány nap pihenőt, azt megpróbáljuk feltöltődésre használni. Szombaton már a szomszédvár ZTE vendégeként játszunk – jó lenne győzelemmel kezdeni az új évet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!