Hírek

2006.03.28. 14:24

Ismét meghalt egy asszony madárinfluenzában Egyiptomban

Kairó (MTI/AP) - Újabb áldozatot szedett Egyiptomban a madárinfluenza: egy harmincéves asszony hétfõn halt egy kairói kórházban - jelentette be az egyiptomi egészségügyi minisztérium.

Mórocz Zsolt

Fatima Mahmúd Juszef Szabra két héttel ezelõtt került kórházba, s õ a betegség második halottja az országban. Akárcsak az elsõ, tíz nappal ezelõtt elhunyt áldozat - egy 35 éves asszony -, õ is a Kairótól északra fekvõ el-Kaljúbíja tartományból származik. A vizsgálatok mindkettõjük szervezetében kimutatták a H5N1 vírust, s mindketten háziszárnyasoktól kapták el a kórt.

Az egészségügyi minisztérium arról is beszámolt, hogy újabb gyanús megbetegedést észleltek, ezúttal a Nílus deltájában. Egy 18 éves lány esetében mutatta ki az elsõ gyorsteszt, hogy az emberre veszélyes H5N1 vírus fertõzte meg. A lányt és családját az influenzafélék kezelésére alkalmas szerrel, Tamifluval kezelik. Egyiptomban õ azt ötödik, aki madárinfluenzával fertõzõdött meg.
Egyiptomon keresztül vezet az Ázsia és Afrika között ingázó vándormadarak egyik fõ útvonala.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!