Hírek

2006.03.22. 14:02

Izraelben Isten büntetése a madárinfluenza

Jeruzsálem (MTI-Reuters) - David Bászri, a hírneves jeruzsálemi kabbalista rabbi szerint az azonos nemûek házasságának legalizálására buzdító választási plakátok miatt ütötte fel a fejét Izraelben a madárinfluenza vírus emberre is veszélyes, H5N1 altípusa.

Mórocz Zsolt

David Bászri reméli, hogy a járvány miatt leölt több ezer csirke és pulyka halála talán segíthet jóvátenni azokat a bûnöket, amelyeket a baloldali pártok követtek el - mondta a vallási vezetõ fia, Jichak Baszri rabbi a Reuters brit hírügynökségnek, egy héttel a választások elõtt.
A baloldali pártok választási plakátjaikon az azonos nemûek házasságának legalizálását szorgalmazzák, az egyiken két menyasszony csókolózik.
Vallásos kiáltványában Bászri a kabbalista és más vallásos magyarázatok elismert szerzõje utalt rá: a Bibliában is az áll, hogy Isten elõször az állatokon, késõbb pedig az embereken torolja meg a romlottságot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!