Hírek

2006.03.21. 13:54

Magyarországon feloldanak három védõzónát

Budapest (MTI) - Dunakeszin a Horányi-révnél kedden, Szentendre és Dunaszentbenedek körzetében pedig szerdán feloldják a madárinfluenza miatt elrendelt védõzónát - mondta Batiz András a kormányszóvivõi tájékoztatón kedden, Budapesten.

Mórocz Zsolt

"Letelt az elõírt 21 nap a madárinfluenzában elhullott szárnyas megtalálása óta. A megfigyelési zóna marad, de ez jóval enyhébb szabályokat jelent" - mondta a kormányszóvivõ. Batiz András tájékoztatása szerint újabb tíz hattyúról derült ki Magyarországon, hogy madárinfluenzában pusztult el. Mint mondta, az elhullott állatokból kilencet Nagybaracskán, egyet pedig Százhalombattán találtak.
A kormányszóvivõ ezzel kapcsolatban elmondta, hogy mivel az állatok védõ-, valamint megfigyelési övezetben hullottak el, újabb intézkedésekre nincs szükség. Közölte: összesen 55 olyan szárnyasról tudnak, amelyekkel minden bizonnyal a madárinfluenza H5N1-es típusú vírusa végzett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!