Hírek

2006.05.22. 11:51

Két ember halálát okozta Iránban a H5N1

Teherán (MTI/Reuters/AFP) - Emberéletet követelt a madárinfluenza Iránban: az iszlám köztársaságban két ember halálát okozta a betegség vírusának H5N1 altípusa.

Mórocz Zsolt

Mint azt egy névtelenül nyilatkozó orvos elmondta: négy embernél észlelték a betegség tüneteit Kermánsáh tartományban, Irán északnyugati részén, mindannyiukat kórházba szállították. Közülük egy 41 éves férfit és annak 26 éves húgát elvitte a kór, szervezetükben a halálos vírust mutatták ki a helyi vizsgálatok. A még életben lévõ betegek egyikének állapota súlyos.

A betegektõl vett mintákat külföldi laboratóriumba küldték további vizsgálatra. Ha a helyi vizsgálatok eredménye megerõsítést nyer, ez azt jelenti, hogy a testvérpár volt a madárinfluenza elsõ halálos áldozata a közép-keleti országban.
A madárinfluenza nagy megbetegítõképességû vírusát idén februárban hattyúkban mutatták ki elõször Iránban, az északi Gilán tartományban.
Kermánsáh tartomány határos Irakkal, ahol legkevesebb két halálos áldozatot követelt már a kór.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!