Hírek

2006.07.18. 02:26

Kiemelt programok a határon

Szentgotthárd (nfb) - Kiválasztotta a képviselő-testület a priorizált programokat, amelyek megvalósításához a Nemzeti Fejlesztési Tervből vagy az Interregtől remélnek támogatást.

Mórocz Zsolt

A priorizált programok között első a barokk műemlék együttes a templom, a kolostor, a színház és környezete, a várkert együttese egy nemzetközi szinten is kiemelkedően értékes vallási, közösségi és turisztikai térré kellene hogy váljon. Fontos a Kaszagyári tömbrehabilitációs program. A cél egy új városközpont kialakítása, amelyben korszerű és a szentgotthárdi igényekhez igazodó igazgatási, kulturális, üzleti és lakhatási funkciók is kialakításra kerülhetnek. A szabályozási terv va-riációi már elkészültek. A városban lakó- és turisztikai célra alkalmas ingatlanokat kell kialakítani (például Rábakethely és Máriaújfalu között, és az Akasztódomb nyugati oldalán). A Városi Gondozóházat bővíteni kell, a férőhelyeket növelni, és az intézményt alkalmassá tenni férfiak elhelyezésére. Meg kell oldani a szennyvízelvezetést és szennyvíztisztítást a még csatornázatlan területeken. Hulladékudvart és építési törmeléklerakót kell építeni. A turizmus mint a város új gazdasági ágazata, az elkövetkező években a termálparknak köszönhetően indulhat látványos fejlődésnek, ehhez a minőségi szálláshelyek fejlesztésére van nagy szükség. A cél, hogy legalább ezer, a termálturizmus számára is megfelelő minőségű ágykapacitás jöjjön létre Szentgotthárdon és közvetlen környezetében. Az önkormányzatnak megfelelően előkészített területeket kell biztosítania, a szállodák, üdülőfalu vagy autóskemping kialakítása a befektetők feladata. Fontos lenne kistérségi szinten megszervezni a turizmusfejlesztés koordinációját és a pályázati projektek részletes kidolgozását. Az ipar területén egy magyar-osztrák konszenzuson alapuló fejlesztési programot kell elfogadni. Az ipari parkban a kis- és középvállalkozások letelepítése érdekében infrastrukturális fejlesztésekre van szükség ipari csarnokok építésére, szolgáltatásokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!