Hírek

2006.09.26. 02:27

Halak sülve, főzve, tizenötféle halászlé

Csákánydoroszló (takó) - A múlt hét végén a Csaba József Kör által szervezett, halakról és halételekről szóló konferencián mutatták be azt a kis könyvecskét, amelyben több mint 70 féle halétel leírását találhatjuk meg.

Mórocz Zsolt

A kis füzetet, melynek ki-adását a Vas Megyei Közgyűlés idegenforgalmi bizottsága is támogatta, Bokor Csaba szerkesztette. Az igényesen, színes előlappal és hátlappal készült könyvben több mint hetven halétel található. A kiadvány igazi kuriózumnak számít azoknak, akik szeretik a halételeket. A füzet természetesen részletesen tárgyalja a magyar specialitást, a halászlét, melyből tizenötféle féle található meg benne.

A halak mindenféle fogyasztási módját tárgyalja a könyv, például az olajos halat, a pácolt halat, a töltött halat, különféle halleveseket, a paprikásként elkészített halat, a rántott halat, a roston sült halféléket. Sőt a töltött halhoz többféle töltelékreceptet is kínál a szerző. De olyan ínyencségek is olvashatók benne, mint a halfelfújt, vagy a halikrából készült fánk, a halkrémes rétes, a halas-káposztás rétes és a palacsintabatyu.

Bokor Csaba szerkesztő minden halszerető emberre gondolt, mert sokfajta halféleség receptjének felsorolásával állította össze könyvét. Megtalálható benne a ponty, a csuka, a harcsa, a süllő, a compó, a márna, a pisztráng és a törpeharcsa. A könyv méltó folytatása Csaba József munkásságának.

A halak mindenféle fogyasztási módját tárgyalja a könyv, például az olajos halat, a pácolt halat, a töltött halat, különféle halleveseket, a paprikásként elkészített halat, a rántott halat, a roston sült halféléket. Sőt a töltött halhoz többféle töltelékreceptet is kínál a szerző. De olyan ínyencségek is olvashatók benne, mint a halfelfújt, vagy a halikrából készült fánk, a halkrémes rétes, a halas-káposztás rétes és a palacsintabatyu.

Bokor Csaba szerkesztő minden halszerető emberre gondolt, mert sokfajta halféleség receptjének felsorolásával állította össze könyvét. Megtalálható benne a ponty, a csuka, a harcsa, a süllő, a compó, a márna, a pisztráng és a törpeharcsa. A könyv méltó folytatása Csaba József munkásságának.

A halak mindenféle fogyasztási módját tárgyalja a könyv, például az olajos halat, a pácolt halat, a töltött halat, különféle halleveseket, a paprikásként elkészített halat, a rántott halat, a roston sült halféléket. Sőt a töltött halhoz többféle töltelékreceptet is kínál a szerző. De olyan ínyencségek is olvashatók benne, mint a halfelfújt, vagy a halikrából készült fánk, a halkrémes rétes, a halas-káposztás rétes és a palacsintabatyu.

Bokor Csaba szerkesztő minden halszerető emberre gondolt, mert sokfajta halféleség receptjének felsorolásával állította össze könyvét. Megtalálható benne a ponty, a csuka, a harcsa, a süllő, a compó, a márna, a pisztráng és a törpeharcsa. A könyv méltó folytatása Csaba József munkásságának.

Bokor Csaba szerkesztő minden halszerető emberre gondolt, mert sokfajta halféleség receptjének felsorolásával állította össze könyvét. Megtalálható benne a ponty, a csuka, a harcsa, a süllő, a compó, a márna, a pisztráng és a törpeharcsa. A könyv méltó folytatása Csaba József munkásságának.

Bokor Csaba szerkesztő minden halszerető emberre gondolt, mert sokfajta halféleség receptjének felsorolásával állította össze könyvét. Megtalálható benne a ponty, a csuka, a harcsa, a süllő, a compó, a márna, a pisztráng és a törpeharcsa. A könyv méltó folytatása Csaba József munkásságának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!