Hírek

2007.02.27. 03:25

Összeolvadhatnak a Rába menti iskolák

Rábagyarmat, Csörötnek (nfb) - Az utóbbi hetekben szárnyra kapott a hír, hogy bezárják a két iskolát. Igaz, egyikben sincs meg a megfelelő gyereklétszám, de megoldás lehet, hogy összevonják a két intézményt.

Németh F. Bernadett

A kisiskolák átalakítását 2008 szeptemberéig kell végrehajtani. Az előírás szerint a felső tagozatokban, 7-8. évfolyamon nem lehet kevesebb gyermek 15 főnél egy osztályban. Ez a rábagyarmati iskolában nem teljesül, de a bezárásáról nincsen szó. Az intézményt több település tartja fenn. A Rábán túlról (Rátótról, Gasztonyból, Vasszentmihályról, Rönökről, Nemesmedvesről) csaknem harminc tanuló jár a különbusszal, és a helyi járatokkal Rábagyarmatra. A mintegy százfős intézmény a fennmaradás érdekében tárgyalásokat kezdett a magyarlak-csörötneki iskolával, amely hasonló helyzetben van. A jövő évben az iskola megfelel az átlaglétszámra vonatkozó előírásoknak. A fenntartók szeretnék helyben tartani az iskolát, a két iskola közös fenntartásáról együttes ülésen tárgyalnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!