Hírek

2007.05.10. 02:28

Aláírásokkal az egyenlő esélyért

Szombathely (vv) - Tegnap délután haramadik alakommal rendezte meg a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ (MMIK) Logo Ifjúsági Szolgálata az Európai Ifjúsági Délutánt.

Bajdó Bettina-Vojnovics Viktória

Mivel 2007 az esélyegyenlőség éve, ezért az idei ifjúsági délután témájául is ezt választották. A progarmok meghívottjai olyan szervezetek, intézmények voltak, amelyek vagy az esélyegyenlőséggel foglalkoznak, vagy sokat tettek annak megvalósulásáért. Az egész délutánt betöltő programok alatt aláírást gyűjtöttek a fogyatékkal élők jogaiért és az esélyegyenlőség megvalósulásáért. A délután során többen is színpadra léptek. A Rumi Gyermekotthon Holdfény tánccsoportja és Színkottás együttese is bemutatkozott. Koncertezett a Zaporozsec együttes, az Átjáró Amatőr Tehetségkutató Fesztivál első helyezettje. A résztvevők a Valahol Európában című musicalből is hallgathattak részleteket a Komédiás Magyar Integrált Színház előadásában. A programok alatt Mit tudunk Európáról? címmel rendeztek vetélkedőt középiskolás diákoknak, valamit kézműves-foglalkozás is várta az érdeklődőket. Este hét órától fiatalok Európában koncert szórakoztatta a résztvevőket. A szervezőktől megtudtuk, hogy azok, akik lemaradtak az délutánról, de szeretnének az áláírásgyűjtéshez csatlakozni, ezt a Logo Ifjúsági Szolgálatnál tehetik meg szeptember közepéig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!