Hírek

2007.05.08. 02:29

Anyák napján érte a halál

Szombathely, Keléd (nm) - Vasárnap újabb halálos kimenetelű baleset történt a kelédi elágazóban. Wagner András, az ismert SZDSZ-es politikus vétlenül szenvedte el, édesanyja azonnal meghalt.

Némethy Mária

A baleset részleteit tegnap a helyszínelést vezető Tendli István, a Sárvári Rendőrkapitányság közlekedési osztályvezetője közölte lapunkkal.

Vasárnap 11 óra 10 perckor történt a baleset. A kelédi elágazó és a 84-es főút kereszteződésében egy zalaegerszegi idős (60 éven túli) férfi vezette a Hondát. A kereszteződésben át akart menni Jánosháza irányába. Eközben nem adott elsőbbséget a 84-es főúton, Sárvár felől a Balaton felé haladó szombathelyi Wagner Andrásnak, aki el akarta kerülni a frontális ütközést, ezért elrántotta autója kormányát. Így a két autó csak érintőlegesen ütközött. Egészen pontosan a Seat jobb oldala érintette a Honda elejét, de csak annyira, hogy a Honda rendszámtáblája leszakadt. A Seat vezetője azonban elvesztette uralmát gépjárműve felett. Az átsodródott először a menetirány szerinti szemközti (bal oldali) sávba, majd onnan félkörívet leírva a jobb oldalon lévő, 1 méter 40 centiméteres árokba vágódott, ott még megpördült, végül egy fának csapódva megállt.

Az autóban fia mellett, az első ülésen utazott Wagner András édesanyja.

A baleset miatt vasárnap 12 óra 10 perctől 15 óra 55 percig le volt zárva a főút, terelőúton közlekedhettek az arra járók. A helyszínelést igazságügyi műszaki szakértő és orvos szakértő bevonásával végezték a rendőrök.

A mentőszolgálat helyszínen készült fotóin is jól látszik, mennyire súlyosan rongálódott a fának ütközött autó.

- Tízéves praxisom alatt ilyet még nem láttam: a Seat félkörívben körülölelte a fát - hallottuk Tendli Istvántól.

A roncsból Wagner Andrást a tűzoltók 11 óra 35 perctől 13 óra 50 percig szabadították ki. Több mint két órán át tartott, amíg ez sikerült nekik. Ha nem a megfelelő módszerrel, aprólékosan haladva darabolták volna szét az autót, akkor leszakadhatott volna Wagner András lába, ugyanis az teljesen be volt szorulva az autó felgyűrődött padozatába. Módszeresen haladva szétvágták az autó alvázát, a tetejét, szinte az egész Seatot feldarabolták. Mindeközben a sérültet a helyszínre érkezett sárvári mentőorvos végig felügyelte. Kapott nyugtatót is.

A súlyosan sérült politikust Pápáról érkezett mentőhelikopter vitte a szombathelyi kórházba.

Wagner József, Wagner András bátyja kérdésünkre részleteket is közölt.

- A mentőorvos elmondta: édesanyánk nyakcsigolyája sérült meg, nem szenvedett, azonnal meghalt. András végig eszméleténél volt. A kórházba kerülése után rögtön tudtam vele beszélni. Elmondta: mindenre, a baleset részleteire is emlékszik. Nem vezetett gyorsan, 90 kilométeres sebesség alatt haladt az autójával. Combcsonttörése van, vasárnap meg is műtötték. Sikeres volt a műtét. Mellkasi zúzódást is szenvedett, de mivel több mint két órán át volt beszorulva az autóroncsba, az orvosok szerint ennek is lehetséges valamilyen következménye.

A balesetet okozó zalaegerszegi férfitól a helyszínen elvették a vezetői engedélyét. Nagyon megviselték a történtek. A mentés alatt végig érdeklődött, aggódott Wagner Andrásért, s azt hajtogatta: ő nem akart senkinek semmilyen bajt okozni.

A langlovagok.hu képei a mentésről

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!