Hírek

2007.07.02. 02:28

A látszat csalóka

Szombathely - Évek óta napirenden van a buszpályaudvar áthelyezése a Vasút-Semmelweis-Nádasdy utca térségébe. Egy építkezés kapcsán többen úgy vélték, felgyorsultak a történések.

Takács Gábor

Úgy tudjuk, a tervezett beruházás várhatóan csak a jövő év elején indul el, és körülbelül két évig tart majd. Az ingatlan több tulajdonosát is megkerestük, miként állnak a tárgyalások. Elmondták, hogy az ingatlanokért nevetséges összegeket kínálnak cserábe. Az április közepére ígért látványtervet pedig a megkeresett ingatlan tulajdonosok nem is látták, és már konkrét terveket várnának el. Soós József, a Városfejlesztési Bizottság elnöke elmondta, hogy komoly ingatlanfejlesztők vannak a háttérben, így a létesítmény építése belátható időn belül elkezdődhet.

Ugyanakkor a tulajdonosi szándékok teljes körűen nem ismertek, ezért időbeli kockázata van a fejlesztésnek. A város rendelkezésére álló eszközeivel segíti, koordinálja a beruházást. Egyesek szerint politikai háttere is van a dolognak. Ugyanis azért lenne szükséges minél előbb az Ady térről is elköltöztetni a buszokat új helyszínre, mert állítólag megígérték, hogy ott a szombathelyi színház épül fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!