Hírek

2007.07.25. 02:25

Gazdasági kérdések, jóga és hagyományok

Szombathely (vv) - A megyeszékhelyre látogatott Ranjit Rae, az Indiai Köztársaság nagykövete és Paramhans Swarami Maheshwarananda, a Jóga a mindennapi életben megalkotója.

Bajdó Bettina-Vojnovics Viktória

A látogatás apropóját az a Vépen megszervezett jóga-tanfolyam adta, melynek során két hét alatt 2500 oktatót képeznek ki, akik a világ legkülönbözőbb pontjairól érkeztek. A leendő oktatók között ausztrálok, észak- és dél-amerikaiak, kanadaiak, afrikaiak, brazilok, indiaiak, európaiak és így természetesen magyarok is vannak. A vendégek fogadását szűk körű megbeszélés, majd sajtótájékoztató követte, ahol dr. Ipkovich György polgármester elmondta, hogy tájékoztatta a vendégeket a város történelmi és kulturális hagyományairól, iparáról, kereskedelméről, de szóba kerültek esetleges ipari beruházások is. Az indiai vállalatok és gazdálkodó szervezetek ugyanis egyre nagyobb érdeklődést mutatnak az európai lehetőségek iránt. A tájékoztatón Ranjit Rae elmondta: először jár Szombathelyen, míg Paramhans Swarami Maheshwaranandától megtudtuk, hogy már 30. éve látogal el rendszeresen hazánkba, így Szombathelyre is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!