Hírek

2007.07.27. 02:28

Gólyamentők akcióban

Hegyfalu (VN) - Gólyamentő akció színhelye volt a település: repülni tanuló madárfiókát ért baleset a napokban. A helybéli kovácsmester befogta, s átadta a nemzeti park munkatársának.

Csermák Zoltán

Nem messze a polgármesteri hivataltól, az egyik villanyoszlopon gólyapár fészkel. Nem ritka az ilyesmi falun, sok helyütt azt tartják, a gólyafészek szerencsét hoz; a legtöbben óvják, még ha sokat is kell takarítani a lakói után, s a járdán is csak kellő óvatossággal lehet közlekedni. Hegyfalun a napokban beütött a krach: a kikelt fiókák repülni tanultak, az egyiküknek nem sikerült a fészek peremén landolnia. Egy ideig sétálgatott a 86-os főút kamionáradatában, mígnem valamelyik monstrum lesodorta az útról. Kertész Ernő, az idős községi kovácsmester fogta be, s vitte az udvarába. A polgármesteri hivatalból aztán hírt adtak a Fertő-Hanság és Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságának a jövevényről. Gruber Ágnes munkatárs gyurgyalagszámlálásból hazafelé tartva magával is vitte szerdán a szombathelyi állatkórházba. Ha felépül a gólyafi, a kőszegi Chernel-kertbe kerül, ahol biztonságban megerősödhet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!