Hírek

2007.07.06. 02:29

Szolid fürdőnyitó

Szentgotthárd - Hivatalos ceremónia nélkül nyitja meg kapuit jövő hétfőn az új mediterrán kényeztető fürdő. Mellette augusztus közepén kezd épülni egy szálloda.

Szenkovits Péter

Folyamatban van a fürdő köré tervezendő szállodák beruházásának indulása. Az első szálloda építése augusztus derekán indul; négycsillagos, kétszázhatvan szobás wellness hotel lesz, konferenciateremmel, egy jó év múlva készül el. Komoly szlovén befektetővel is tárgyalnak, de osztrák érdeklődő is van.

A már meglévő meleg vizű fürdőket nem lemásolni akarták, hanem egy eredeti mediterrán, kényeztető komplexumot kívántak életre hívni, tudtuk meg dr. Gömbös Sándortól. Olyat, ahol számtalan program közül lehet választani. Aerobik, jógázás, professzionális gépekkel testkezelés, természetgyógyászat.

A szolgáltatások központja egy óriási mediterrán medence vízi elemekkel, sodrófolyosóval, európai viszonylatban is a legkorszerűbb csúszdákkal. Szauna- és római gőzfürdőpark létesült. Fodrászat, kozmetika, kéz- és lábápolás, thai és sportmasszás, csokoládés, mézes pakolás, szolárium is szerepel a kínálatban. Fallabda-, konditerem, továbbá gyorsétterem, klasszikus vendéglő is van, drinkbárok is nyílnak.

Addig, amíg a szállodák nem készülnek el, a helyi és környékbeli, továbbá őrségi, illetve alsó-ausztriai panziók, szálláshelyek népszerűsítik a fürdőt kölcsönösségi alapon; ugyanakkor itt is lehet szállást foglalni. (Akár a honlapjukon is.)

A mediterrán fürdő fekvése folytán konkurense lesz hasonló ausztriai és szlovén létesítményeknek, ezért dr. Gömbös Sándor külön is hangsúlyozza, a gotthárdi fürdő vezetése figyel arra, hogy a külföldi fürdőkhöz viszonyítva kedvező áron kínálják a belépőjegyeket. A helyiekre és a környékbeliekre gondolva délutánonként kedvezményes biléták válthatók majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!