Hírek

2007.07.25. 02:27

Vízenergiát hasznosít

Nick (ser)- Lassanként körvonalazódik a Rába duzzasztógátja mellett épülő kisvízerőmű látványa. A megújuló energiára alapozó beruházás az ütemtervnek megfelelően halad.

Simon Erzsébet

Szeptember végére előreláthatólag befejeződnek a szerkezetépítési munkák, az ősz beálltával a próbaüzem is elkezdődhet a nicki műgát mellett épülő kisvízerőműnél - tudtuk meg Kapuváry Gusztávtól, a beruházó cég ügyvezetőjétől. A megújuló energiát hasznosító kétturbinás létesítmény 1,5 megawatt teljesítményű generátorai a közeljövőben érkeznek a helyszínre, s a vízerőmű átlagos körülmények között évente mintegy 9 millió kilowattóra áramot termel majd. Az építkezés a tervek szerint halad: elkészült a halátjáró, a vízkivételi műtárgy, a hallépcső természetközeli szakasza, és az erőmű megközelítését szolgáló átjáró. A Rábából ki- illetve a folyóba ágazó felvíz- és alvízcsatorna is szinte teljesen készen van. Jelenleg az oldalfalak zsaluzását végzik a szakemberek, s még a héten hozzálátnak az alvízi tömb betonozásához is. A terelőtöltés átvágását szeptember második felére ütemezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!