Hírek

2007.09.21. 02:28

Kicsik és nagyok a környezetért

Sárvár - Lelkes környezetvédők idén tavasszal hívták életre a Sárvári Környezetvédő és Természetbarát Egyesületet. A szervezet programok sokaságát tervezte meg erre az esztendőre.

Bajdó Bettina-Vojnovics Viktória

Az egyesület kicsiket és nagyokat egyaránt szeretne megszólítani, a környzetevédelmi klub mellett oktató-nevelő programokat dolgoz ki, önkéntes projektet indít el többek között parlagfűmentesítésért is. Előadásokkal hívja fel a figyelmet a környezet védelmének fontosságára, programot dolgoz ki a város problématérképének összeállítására. Az egyesület önkéntes hétvégéket szervez az illegális hulladéklerakóhelyek felszámolására, a hulladék összegyűjtésére. A szervezet az elmúlt hétvégén rendezte meg az első Sárvári Környezetvédelmi Napot. A gotermikus, a nap- és a szélenergiáról egyaránt sokat megtudhattak mindazok, akik ellátogattak a rendezvényre. Volt itt minden, amivel óvhatjuk környezetünket: papírprés az újrafelhasználáshoz, petpalack-prés, naptűzhely, melyen a tea és a kávé is megfőtt. Még egy újrahasznosított papírból készült hőszigetelő rendszert is bemutattak. A felnőtteket az alternatív energiaforrásokról, ezek gyakorlati hasznáról, a velük kapcsolatos tapasztalatokról szóló előadások várták. Itt még az is bebizonyosodott, hogy a víz ég. A szervezők a gyerekekre is gondoltak: őket a zenei műsorok mellett kézművesprogramok várták. Gergácz Ildikó, az egyesület elnöke kérdésünkre elmondta: a környezetvédelmi nap célja, hogy minél többen felismerjék a természetes enregiaforrások jelentőségét, fontosságát, gyakorlati hasznát. A nap időpontját pedig az adta, hogy az ózon világnapja szeptember 16-ára esik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!