Hírek

2007.09.07. 02:27

Minden szinten pályáztatnak

Budapest, térségi körkép (szp) - Fodor Gábor miniszter harminchat vezetői álláshelyre írt ki pályázatot, köztük nemzeti parki igazgatói és a régiós környezetvédelmi felügyelőségek irányítói posztjaira is.

Szenkovits Péter

A Győr-Moson-Sopron megyei, sarródi székhelyű Fertő-Hanság és Őrségi Nemzeti Park igazgatói, valamint a szombathelyi központú Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség irányítói posztjára is pályázatot írt ki Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter. Az eredményhirdetés november ötödikén lesz. Addig a jelenlegi vezetők megbízott vezetőként látják el a feladatokat. A tárcavezető összesen harminchat vezetői álláshelyre írt ki pályázatot, tizenöt minisztériumi főosztályvezetői pozícióra, kilenc nemzeti park igazgatóira, tíz környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi felügyelőségi posztra, valamint az Országos Meteorológiai Szolgálat és az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi, Vízügyi Felügyelőség vezetői álláshelyére. Olt Boglárka minisztériumi sajtófőnök lapunknak elmondta: Fodor Gábor fontosnak tartja, hogy a vezetők megbízatása kompetencia és szaktudás alapján, átláthatóan történjen, nem pedig megbízatásuk automatikus, hat évre történő meghosszabbításával, ezért a köztisztviselők jogállásáról szóló törvénymódosítás lehetőségeit mérlegelve a pályáztatás mellett döntött. Fodor Gábor az egyetlen miniszter, aki pályázatot hirdetett az automatikus kinevezések helyett. A miniszter hangsúlyozta: Célom, hogy a tárca szakszerűen, határozottan, eredményesen lépjen fel a környezetvédelem ügyében; stratégiai építkezés kezdődjön meg a minisztériumban, a legjobb szakemberekkel. Meggyőződésem, hogy a pályáztatás hozzájárul ahhoz, hogy erős, szervezett, a szakemberek tudását és energiáját jól hasznosító minisztériumot építsünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!