Hírek

2007.09.25. 02:28

Türelemre int a Pronas

Bécs (szp) A Der Standard című osztrák újság a hét végén közölte a Pronas véleményét környezetvédelmi témákról. Az írásnak pozitív visszhangja volt.

Szenkovits Péter

Az újságíró örömmel állapítja meg, hogy a Pronas szerint e témában most már nincs értelme tömegdemonstrációkat, tiltakozásokat szervezni, hanem ki kell várni a határidőket. Legkésőbb egy év múlva üzemelni fog a legnagyobb Rába menti osztrák bőrgyár újabb (harmadik) szűrőrendszere, aminek már érezhető javulást kell eredményeznie.

Woki Zoltán beszámol a civileknek a bécsi környezetvédelmi minisztériumban tett látogatásáról, a szervezet tagjaival többek között a Rába renaturalizációs programját is ismertették. Kifejti, a visszavonulás csak a Rába problémáját érinti, a Heiligenkreuzba tervezett hulladékégető elleni tiltakozást folytatják. A burgenlandi Zöld Párt szóvivője, Josko Vlasich hozzáfűzte: Ebben mi a Pronast - mint eddig - természetesen támogatni fogjuk.

A cikk megjelenése napján a feldbachi Boxmark vezérigazgatója, Christian Schmidt e-mailben fejezte ki köszönetét a Pronasnak a Der Standardban megjelent őszinte és fair tájékoztatás miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!