Hírek

2007.10.20. 02:28

A zűrös számla következményei

Szombathely - Talányos, hogy miért négy hónappal a FEB ülése után került nyilvánosságra egy különös számla kifizetése: az eset az MSH-nál történt, és a januári városi bállal függ össze.

Vas Népe

A idén a Szombathelyi Művelődési és Sportház Rendezvényház Kht. végelszámolással megszűnik, az ellenzék azonban fontosnak tartotta, hogy sajtótájékoztatót tartson a kht. felügyelőbizottságának (FEB) rendkívüli üléséről, amin egyetlen napirendi pont szerepelt: egy számla kifizetése kapcsán felmerült anomália. A FEB júniusi üléséről készült jegyzőkönyv szerint a városi bál megrendezésére az önkormányzat nyolcmillió forintos céltámogatást adott. A városháza és a sportház között a kapcsolatot Pintér István jelentette, őt a rendezvény koordinálásával, szervezési feladatokkal bízta meg az önkormányzat. Az idén különösen színvonalas rendezvényt követően Pintér István személyesen vitt be egy 300 ezer forintról szóló utalásos számlát a sportházba azzal, hogy a fenti összeget készpénzben fizessék ki számára. Ez megtörtént, azonban májusban a könyvvizsgáló jelezte, hogy álláspontja szerint szabálytalan volt a kifizetés. Ezután az intézmény végelszámolója megkereste az adóhivatalt, ahol arról tájékoztatták, hogy az üzleti életben nem megszokott az utalásos számla ellenértékét készpénzben kifizetni, de nem is szabálytalan, mivel a számlán átvevőként ott van Pintér István aláírása.

Dr. Kövesdi Zoltán, a kht. jogi képviselője - aki a FEB- ülés jegyzőkönyvvezetőjeként hitelesítette a dokumentumot - az ülésen azt mondta: az ügy sértettje nem a sportház, hanem a cég, amely a szolgáltatást elvégezte. A betéti társaság egy megkeresésre válaszlevélben azt írta, hogy részükre nem történt meg a számla ellenértékének kifizetése.

Figyelemre méltó a FEB elnökének, Pezenhoffer Richárdnak a hozzászólása: sajnálatos módon az alapító (a város - a szerk.) részéről felmerül bizonyos fokú bizalmatlanság az intézményekkel szemben, ezért próbálják referensi rendszerrel a pénzeszközök célirányos felhasználását biztosítani. Ez okozta a problémát, az MSH vezetése megfelelően járt el. A FEB javasolta: a városvezetés vizsgálja meg Pintér István referens eljárását. Azt nem tudni, ez megtörtént-e, de tény, hogy az önkormányzatnál azóta nincs panaszügyi referens, amióta Pintér István (a Fiatal Baloldal korábbi városi elnöke, az MSZP önkormányzati képviselőjelöltje) - családi okra hivatkozva - eltávozott a városházáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!