Hírek

2007.10.15. 08:03

Még szavazás előtt távozott az ülésről

Budapest (VN) – Dr. Ipkovich György részt vett ugyan az MSZP szombati rendkívüli frakcióülésén, ám a hétpontos csomagról nem szavazott, mert még voksolás előtt távozott a megbeszélésről.

Vas Népe

Bár az MSZP szombati rendkívüli frakcióülésén megjelentek megszavazták Gyurcsány Ferenc köztisztasági csomagját, a kiszivárgott hírek szerint a polgármesteri és országgyűlési képviselői összeférhetetlenségről szóló javaslatra a megjelent 85 politikus közül mindössze negyvennyolcan voksoltak igennel. A 190 tagú MSZP frakció tagjai közül sokan – főleg a polgármesterként is érintett képviselők – távol maradtak az ülésről. Dr. Ipkovich György képviselő, Szombathely polgármestere részt vett az ülésen, ám mint fogalmazott, egyéb elfoglaltsága miatt még a szavazás előtt távozott a képviselői irodaházból. Kérdésünkre, hogy miként szavazott volna, ha marad, diplomatikusan azt válaszolta: nem maradtam.

Dr. Ipkovich György múlt héten megjelent írásunkban azt nyilatkozta, hogy ha választania kellene az országgyűlési képviselőség és a polgármesterség között, akkor az utóbbi mellett döntene. Most, hogy a tervek szerint 2010- ben még mindkét posztért indulhat, és majd fél év elteltével kell eldöntenie, hogy melyik pozícióról mond le, úgy fogalmazott, hogy a választáson való indulást a párt szándékaitól teszi függővé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!