Hírek

2007.11.21. 03:29

Posztógyári kaland

Kőszeg - Mégsem egyszerű történet a posztógyár ügye Kőszegen. Pedig úgy tűnt, már minden rendben van körülötte, hiszen az önkormányzat eladta, megkapta érte a vételár tetemes részét.

Némethy Mária

A nyugvóponti helyzet a múlt hétig tartott. Akkor a képviselők zárt ülésen újra tárgyaltak a posztógyárról: módosították az adásvételi szerződést.

Mi történt az ügyben? Huber László polgármester elmondta:

- A testület visszavonta korábbi határozatát, mert a pályázat nyertese azt kérte, hogy legyen értékbecslés a területrészekre. Szerintük ugyanis az Austrolux negyedáron jutott hozzá területéhez.

Az Austrolux jogi képviselőjének, dr. Berényi Tamásnak számos felvetése van. Az elővásárlási jogot szerinte elismerte az önkormányzat, ám azóta különböző kifogásokkal húzta az időt, nem akarta formálisan is az átadás-átvételt lebonyolítani, a földhivatalban a szükséges változásokat átvezettetni, illetve ügyfelemnek a szerződésből példányt adni... A nyertes pá- lyázó ... több mint fél évig nem fizetett semmit, csak most októberben utalta az önkormányzatnak a vételi árat, ... az önkormányzat semmilyen negatív következményt nem alkalmazott.

A vevők nevében nyilatkozó dr. Raffai Ernő optimista: naponta tárgyalnak az Austroluxszal, bíróságon kívül akarnak megállapodni. Értékbecslést azért kértek, mert álláspontjuk: a törvény szerinti feltűnő értékaránytalanság esete forog fenn, hiszen 40 milliót érő területért nem lehet 10 milliót fizetni. Amúgy azért utalták csak októberben a vételárat, mert a hivatali útvesztőkben elhúzódott a terület megosztása. Amint ez megtörtént, 15 napon belül fizettek.

Szerinte napokon belül lezárul a kalandos ügy .

Ezek is érdekelhetik