Hírek

2007.11.24. 03:29

Tehetségkutató

Szombathely - Tegnap megkezdődött az ország legnagyobb múltú tehetségkutató versenye, a XII. Országos Koncz János Hegedűverseny, amely vasárnap díjkiosztó gálával fejeződik be.

Merklin Tímea

A verseny hatvan résztvevőjét, szüleiket, tanáraikat dr. Szabó Gábor alpolgármester üdvözölte Szent Márton városában. A szervezők - a Bartók Béla Zeneiskola és a Művészeti Szakközépiskola - nevében Orosz Sándor igazgató azt mondta el köszöntőjében, hogy bár a hegedűs szakma egységes támogatását is maguk mögött tudhatják, mégsem kaptak engedélyt az Oktatási Hivataltól arra, hogy újra egyesítsék a minisztériumi döntés alapján 2004-ben alapfokúra és középfokúra kettéválasztott versenyt. Ehhez kapcsolódóan Perényi Eszter hegedűművész, a zsűri elnöke megnyitóbeszédében hangsúlyozta: fontos, hogy a zenetanulás folyamatában mutatkozzon meg. A korábban együtt bonyolított verseny formája ideális volt, mert egészen kicsi kortól kezdve a középiskolás kor végéig követhették a jelenlévő szakemberek a tehetségek fejlődését. A tanárok konzultálhattak egymással, és együtt tekinthették át az alap- és középfokú zenei tanulmányi versenyeket. Perényi Eszter, aki tanszékvezető egyetemi tanár a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, reményét fejezte ki, hogy három év múlva a soros versenyt már újra úgy rendezik, hogy együtt lesznek az általános és a középiskolások, és öt korcsoportban találkozhatnak a hegedűsök.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!