Hírek

2008.05.21. 02:28

Amikor nincs jegyző

Szombathely - Ma Vas megyében hat jegyzői és egy körjegyzői állás betöltetlen. Ha hosszú ideig nincs jegyző egy településen, komoly gondokat okozhat az önkormányzat számára. A jegyző biztosítja a település törvényes működését, de egyben munkáltató is

Peltzer Géza

Boba 2005-ben írt ki pályázatot a jegyzői állásra. Miután nem találtak megfelelő szakembert, a következő év augusztusáig belső helyettesítéssel oldották meg a problémát, majd év végéig az egyházashetyei körjegyző látta el ezt a feladatot. 2007 januárjában kaptak ugyan végre jegyzőt, de ő már év végén felmondott. 2008 elején újabb pályázatot írtak ki, miközben egy hivatali dolgozó helyettesített. Négyen jelentkeztek, de mindegyikük más ajánlatot fogadott el. Most egy rokkantnyugdíjas megbízással látja el a jegyzői feladatokat. Szabó Ferenc polgármester úgy tudja, hogy jövő évtől csatlakozniuk kell a legközelebbi körjegyzőséghez, ami újabb problémákat vet fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!