Hírek

2008.05.15. 11:00

Árulásnak tartja az átszavazást a csoport

Celldömölk – Az alpolgármester-választásnál történt átszavazást árulásnak tartja a Fidesz celli szervezete és helyi képviselôcsoportja. Sajtótájékoztatón részletezték

Budai Rózsa

Április 29-én zárt ülésen, titkos szavazással alpolgármestert választott a celldömölki önkormányzat. „A minôsített többséget, a 9 támogató szavazatot úgy sikerült összehozni, hogy egyik fideszes képviselô, Gönye Péter átszavazott”, jelentette be tegnap délután sajtótájékoztatón Horváth Melinda, a Fidesz celli szervezetének elnöke, önkormányzati képviselô. Gönye Péter nem beszélte meg elôzetesen a képviselôcsoporttal, hogy mire készül, ezért a Fidesz helyi szervezete, amely jelölte a képviselô ségre és támogtta a kampányban Gönye Pétert, felszólította, adja vissza mandátumát. Makkos István képviselô mélységes csalódásának adott hangot: „Megbíztunk Gönye Péterben, ô cserbenhagyta ezt a közösséget. Ezentúl nem kívánunk vele együttmûködni. Ô valóban elárult bennünket.” (A vélemények részletes ismertetésére, Gönye Péter érveire jövô héten visszatérünk.) A tényekhez annyit: Gönye Péter a titkos szavazás után megmondta Horváth Melindának, hogy Söpteinére szavazott. A Fidesz nem ezt az egy szavazatot siratja: biztostöbbségét veszítette el a képviselô-testületben. Gönye Péter nem listán lett képviselô,ezért mandátumát megtartja, függetlenként teszi majd a dolgát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!