Hírek

2008.06.20. 02:28

A fogtömés ezentúl minimum húsz perc

Megyei körkép (bb) - Június elsejétől már él az a kormányrendelet, amely előírja, hogy a fogorvosoknak egy betegre minimálisan mennyi időt kell fordítaniuk, s hány beteget láthatnak el naponta.

Bajdó Bettina

Egy általunk megkérdezett fogorvos elfogadhatatlannak tartja az új szabályozást. Nehezményezi, hogy bár a rendelet június elsejétől hatályos, a jogszabályról csak a hónap közepén kaptak információt. Viccnek tartom, hogy előírják, minimum hány percet foglalkozhatok egy beteggel. Nemcsak az én gyorsaságomtól függ, mennyi idő jut egy páciensre, hanem a beteg állapotától is. A szakma fel van háborodva. Én ezután sem küldök ki senkit a rendelőből hogy lejárt az ideje, vagy azért, mert elfogyott a keretem - mondta a szakember. A fogorvos szerint előfordulhat, hogy várólisták alakulnak ki, hiszen azokat a betegeket, akiket a volumenkorlát miatt nem tudnak ellátni, később vissza kell hívniuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!