Hírek

2008.06.17. 02:29

Tilosban nyújtottak

Körkép (ni) - A Guinness-rekordot tartó győri asszonyok sárvári rétessütése az ÁNTSZ érdeklődését is felkeltette. Vajon a nyári főzőversenyeken is felbukkanhatnak a hatóság emberei?Minden hétvégén sütnek,de ÁNTSZ-ellenőrökkel most találkoztak először

Nagy Ildikó

A nyár a nagy rendezvények ideje, és a különböző mulatságokon a hatóságok ellenőrei is felbukkanhatnak. Nem árt hát tudni, hogy alkalomszerű élelmiszer-árusításhoz be kell szerezni az ÁNTSZ engedélyét. Alkalmi árusításra pedig csak az üzlettel rendelkező kereskedelmi vagy vendéglátó-ipari tevékenységet folytató személy kaphat engedélyt, és csak a működési engedélyben szereplő termékeket árulhatja. És mi a helyzet a különböző szabadtéri főzőversenyekkel, ahol szintén hiányoznak az alapvető kony- hatechnológiai feltételek, ám mégis remek ételek kerülnek ki a bográcsokból? Nos, szerencsére ezek a rendezvények egyelőre elkerülték a jogalkotók figyelmét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!