Hírek

2008.06.14. 02:29

Utoljára szólt a csengő az általános iskolákban

Megyei körkép (van) - A legtöbb általános iskolában tegnap elballagtak a nyolcadikosok. Az ünnepséget követően megtartották a tanévzárókat is, kezdődik a vakáció.

Varga Nóra

A szombathelyi Dési Huber István Általános Iskolában régi sárospataki hagyomány szerint kicsengetési ünnepségen búcsúztatják el a nyolcadikosokat. Az 1981/82-es tanévben végeztek először nyolcadik osztályos tanulók az intézményben, azóta minden évben e tradíció szerint ballagnak a diákok. Tegnap délben megszólalt az iskola harangja. Ezzel egy időben a hetedik osztályos tanulók bottal kopogtattak a végzős osztályok ajtaján, és énekeltek. A végzős osztá-lyok által ajándékozott selyemszalagot felkötötték a vándorbotra, ezután búcsúzó dalokat énekelve együtt végigjárták az intézményt. Kiss Péter, az iskola igazgatója búcsúztatta el a három nyolcadik osztály 66 tanulóját. Kiemelte, minden tanulójuk sikeres felvételi vizsgát tett. Ünnepi beszédében figyelmeztette a diákokat a folyamatos tanulás fontásságára. Az ismereteik további bővítéséhez az elmúlt nyolc év alatt az iskolában dolgozó pedagógusoktól megfelelő alapot kaptak a tanulók - hangzott el a beszédben.

A szombathelyi Neumann János Általános Iskola végzős diákjai is tegnap búcsúztak el az intézménytől. Most utoljára ballagott négy osztály, 89 tanuló hagyta el az intézményt. Csapó Erzsébet, az iskola igazgatója ünnepi beszédében az elmúlt nyolc év legszebb és legemlékezetesebb pillanatait elevenítette fel. Kiemelte, gyorsan követték egymást az évek, gyarapodott a diákok tudása, formálódott egyéniségük. Valakik könnyen, valakik nehezebben vették az akadályokat. Hozzátette, minden diák sikeres felvételi vizsgát tett, figyelmeztette a diákokat, hogy a középiskolában is tanulás vár rájuk. Végül azt kívánta a végzősöknek, hogy minden vágyuk teljesüljön.

Az őriszentpéteri általános iskola pedagógusai és diákjai 34 végzős tanulót búcsúztattak el tegnap délután. Ebben az évben végeztek először bajánsenyei gyerekek az intézményben. Minden tanuló sikerrel vette az akadályokat, mindenki a közeli középiskolákban folytatja tanulmányait - tudtuk meg Fekete Lászlónétól, az iskola igazgatóhelyettesétől. Hozzátette: a ki-emelkedő tanulmányi eredményt elérő tanulókat könyvjutalomban részesítették. Nyárra több programot is összeállítottak, a diákoknak több tábort is szerveztek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!