Hírek

2008.06.27. 02:27

Vásári kavalkád

Őriszentpéter - Ma kezdődik, vasárnap zárul a 28. Őrségi Vásár. Kulturális és szórakoztató programok tömkelege, valamint a kirakodóvásár várja az Őrségbe látogató turistákat.

Varga Nóra

Pénteken délután négy órakor a kapornaki találkozóval kezdődik a háromnapos programsorozat, majd Bajánsenyén, a művelődési házban Tárgyi emlékek a fa-lu múltjából címmel helytörténeti kiállítás nyílik. Ispánkon a kultúrházban Királyné Gáspár Angelika amatőr festő tárlata nyílik meg. Felsőjánosfán a művelődési házban Simon Attila fotóművész és Tunner Mária bőrműves kiállítása nyílik meg. A magyarszombatfai művelődési házban Szendi Ferenc amatőr festőművész és Szendi Péter fotóriporter közös kiállítása nyílik meg. A bajánsenyei református templomban a Savarello Régizene Együttes koncertezik. Este nyolc órától Őriszentpéteren, a buszpályaudvar mellett felállított nagyszínpadon a Zanzibar együttes zenél. Vásárnyitó bállal zárul a rendezvény első napja.

Szombaton horgászversennyel és gyalogtúrával kezdődik az Őrségi Vásár. Fél kilenckor a Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar közreműködésével térzene lesz az őri- szentpéteri városközpontban. Délelőtt kilenc órakor dr. Bujdosó Sándor önkormányzati és lakásügyi szakállamtitkár nyitja meg a rendezvényt. Az Őrségi Vásáron hazai, vajdasági, erdélyi, muravidéki és szlovák kézművesek mutatkoznak be. Fél tízkor a művelődési házban Lőrinczné Dolgos Ilona alpolgármester nyitja meg az Őriszentpéteri életképek régi fotókon című kiállítást. Ezt követően Tóth László művész-tanár tárlatát Őr Zoltán polgármester nyitja meg. Az őriszentpéteri református templomban 11 órától a Kozmos Youth Chamber Orchestra koncertezik. A svéd ifjúsági kamarazenekar északi stílusú klasszikus darabokat játszik. Délután négy órától a pankaszi iskolások lépnek színpadra Lázár Ervin meséjének adaptációjával. Hat órakor a Mystery Gang Rockabilly zenekar koncertezik, nyolc órától a Beatmam együttes Beatles-slágereket játszik. A volt napközi udvarán nosztalgiaest várja az érdeklődőket. Jambo bál zárja a szombati napot, az est sztárvendége Márió, a harmonikás lesz.

Vasárnap a Szombathelyi Erdészeti Zrt. koronglövő versenyt szervez. A népművészek kirakodóvására szintén kilenc órától tekinthető meg. Délután vásári mutatványosok, gólyalábasok, zsonglőrök vonulnak fel a vásári utcán, közreműködik a budapesti Tűzfészek Akrobatikus Zsonglőrszínház és Gólyalábas Társulat. A szervezők a kisgyerekekre is gondoltak, délután két órától kézműves-foglalkozás és játszóház várja az apróságokat. A zalaegerszegi Zabszalma együttes zenés gyerekműsorát fél háromtól hallgathatják meg az érdeklődők. Négy órától a Maszk bábszínház Arany János meséit mutatja be. Hat órától az Őrségi Baráti Kar lép fel a református templomban. Este fél nyolctól a nagyszínpadon Shakespeare Rómeó és Júlia című darabjából készült musicalt nézhetik meg az érdeklődők. Tűzzsonglőr-bemutató zárja az Őrségi Vásárt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!